DVSC Schaeffler

2023.10.21. 17:37

Megvan a Loki második győzelme a BL-ben! – fotókkal

Egyáltalán nem volt egyszerű, de végül a DVSC Schaeffler bedarálta a kitartóan küzdő Buducsnosztot.

Bakos Attila

Forrás: Kiss Annamarie

A DVSC Schaeffler női kézilabdacsapatára – a hétközi, mosonmagyaróvári demoralizáló bajnoki vereségét követően ezúttal – a Bajnokok Ligájában várt megmérettetés szombaton délután. A Loki a montenegrói Buducsnoszt gárdáját fogadta a Hódos Imre Sportcsarnokban. A vendég együttesben találtunk ismerős arcokat, ott volt például Ann-Cathrin Giegerich, a DVSC korábbi német kapusa, illetve Háfra Noémi, a Győrből kölcsönadott válogatott irányító.

A debreceni és a podgoricai együttes is egyaránt 2-2 ponttal álltak négy fordulót követően, ez az összecsapás kiemelt jelentőségű volt a csoport hatodik helyének megszerzése kapcsán, ami még továbbjutást ér.

A debreceni lányok némileg tompán kezdtek, a vendégek ezt kihasználva két gyors góllal kisebb előnyre tettek szert. Catherine Gabriel bravúrja ébresztette fel talán a hazaiakat, ami a három gólos hátránytól mentette meg az együttest. A DVSC aztán egy lendülettel fordított is, majd meglépett három góllal.

Catherine Gabriel szenzációsan kezdett, az első bő 11 percben hétből négy lövést is megfogott, nem csoda, hogy időt kért a vendégek mestere, Bojana Popovics. A podgoricai gárda játéka némileg rendeződni látszott ezt követően, de Vámos Petráék folyamatosan tartani tudták a 3-4 gólos előnyt.

Azonban a félidő végéhez közeledve felzárkózott a Buducsnoszt a feljavult védekezésének és néhány debreceni hibának köszönhetően. Ennek okán Szilágyi Zoltán is magához hívta övéit, hogy tanácsokkal lássa el őket, talán ennek is köszönhető, hogy a szünetre végül 2 gólos hazai vezetésnél mentek a csapatok.

Lendületesen folytatódott a találkozó a fordulást követően, mind a két kapu előtt akadt esemény bőven, a csapatok között állandósulni látszott a 2-3 gólos különbség. A Loki védekezése kifejezetten szervezetté vált, nehezen talált csak rajta rést a Buducsnoszt. A második játékrész közepéhez érve egyre fokozódott a feszültség, hiszen tudták a csapatok mekkora tétje van a meccsnek. Talán ennek is köszönhető, hogy több kapufát és kihagyott ziccert is láthattunk a találkozó ezen szakaszában.

dvsc kézilabda haon
Forrás: Kiss Annamarie

 A meccsen Töpfner Alexandra kíméletlenül értékesítette a heteseket, tíz perccel a vége előtt már hétből hétnél tartott, ez is nagyon fontos volt az előny tartásához. Vámos Petra helyét Csernyánszki Liliána vette át a pályán, aki remek passzokkal és szenzációs gólokkal járult hozzá a vezetéshez.

A találkozó végéhez közeledve a Loki magabiztos előnyre tett szert, amit meg is tudott tartani. Az utolsó percben Szilágyi Zoltán még időt kért, hogy egészen a dudaszóig koncentrált legyen a gárda. Az utolsó gólt Vámos Petra szerezte, amivel beállította a 27–22-es végeredményt.

Egyáltalán nem volt könnyű összecsapás, amelyet meg tudott nyerni a DVSC. Catherine Gabriel remek formában védett és ezúttal a heteseket is bedobálták a lányok, ami döntő faktornak bizonyult. Borzasztó fontos győzelmet aratott a Loki, hiszen továbbra is minden esély megvan a csoportban megcsípni az első hat hely valamelyikét. 

A tények

Bajnokok Ligája csoportkör, 5. forduló
DVSC Schaeffler–WHC Buducsnoszt BEMAX 27–22 (12–10)
Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok. Vezették: Amar Konjicanin, Dino Konjicanin.
DVSC: Gabriel – Töpfner 10(8), Hámori 5, Vámos P. 3, Haggerty 1, Kácsor 2, Petrus. Cserék: Bartulovic, Johansson, Füzi-Tóvizi 1, Grosch, Jovovics, Vámos M. 1, Csernyánszki 3, Planéta, Costa 1. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán.
Buducsnoszt: Attingré – Cardoso 5, Ivanovics 1, Godecs 5, Háfra 2, Raicsevics, Pavicsevics 4. Cserék: Giegerich, Niakate 5, Marsenics, J. Vukcsevics, Popovics, Agovics, Tomova, Kadovics, N. Vukcsevics. Vezetőedző: Bojana Popovics.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában