Kézilabda

2023.10.25. 19:34

Gálázott a DVSC Schaeffler, legyőzte az MTK-t Szilágyi Zoltán csapata - fotókkal

Jól kezdett a Loki, majd visszajött a fővárosi csapat, végül sima győzelem lett a vége.

Orosz Krisztofer

Forrás: Molnár Péter

Két hazai mérkőzés vár a DVSC Schaeffler kéziseire a héten. Az elsőt a bajnokságban már le is tudták, hiszen szerdán este 18 órától az MTK csapatát fogadták a Hódosban Vámos Petráék. A találkozót megelőzően a Loki volt az esélyes, de a fővárosiakat sem lehetett leírni. Azt sem lehetett kijelenteni, hogy a debreceni lányok fejben már a második, Brest elleni Bajnokok Ligája meccsen gondolkoztak volna. A csarnok nagyjából félig telt meg, de hangosak voltak így is a hazai szimpatizánsok. 

A piros mezes hazaiak kezdték a meccset, Vámos pedig rögtön az első percben be is talált. A kapuban némi meglepetésre Bartulovics kezdett. A fővárosiak sem hagyták magukat, hamar szépítettek is, de Hámori is megszerezte első találatát (2–1). A debreceniek már az elején jelezték: itthon szeretnék tartani a pontokat a kék mezesekkel szemben. A cívisvárosi kapuscsere az első percekben nem tűnhetett fel sokaknak, hiszen a budapestiek nem jutottak el Füzi-Tóviziék kapujáig.

Az MTK vezetőedzője hamar ki is kérte idejét. Sokat nem segített a helyzetükön a gyors eszmecsere, a 8. percben már 6–1 állt az eredményjelzőn. Egészen mesterien védekeztek Szilágyi Zoltán tanítványai, a vendégek folyamatosan passzív jelzés alatt támadtak. A 11. percben egészen vicces jelenetet láthattak a kilátogatók: a menteni igyekvő Bartulovics a földön csúszva igyekezte a területén tartani a labdát, ám ezzel a saját kapujába dobta a játékszert. A félidő feléhez érve a fantasztikus egyéni teljesítményeknek is köszönhetően 12–5-re vezetett a Lokomotív. Egy-egy villanása ugyan volt az MTK-nak, de érdemben nem tudtak közeledni a hajdúsági lányokhoz. Az utolsó tíz percre fordulva mintha a kapufa „átállt” volna a vendégek oldalára, néhány pillanat alatt kétszer is eltalálta azt a Vasutas. Amikor már épp leült volna a találkozó, Johansson gondoskodott róla, hogy ne legyen így: bal szélről hatalmas gólt szerzett. Szép csendben sikerült zárkóznia a kék mezeseknek, a félidőre 20–14 volt az állás.

Nem volt kérdés 

A második játékrészben már Catherine Gabriel védte a Loki kapuját. A félidő első találatát pedig Petrus szerezte (21–14). A DVSC Schaeffler francia kapusa hamar be is mutatott egy nagy bravúrt. Rendkívül zártan védekezett az MTK, a hazaiaktól leginkább Petrus Mirtill villogott. Amikor már úgy érezhették a fővárosiak, hogy közelebb kerülhetnek a piros mezesekhez, Gabriel újabb ziccert hárított. Füzi-Tóvizi pedig az ellentámadásból növelte az előnyt (24–17). A 40. percre Kácsor már nyolc találatnál járt, a mezőny legjobbja volt. Az utolsó 15 minutumra mintha leült volna a hazai együttes, a budapestiek pedig zárkózni kezdtek (27–20). Érthető módon időt is kért Szilágyi Zoltán. A lefújás előtt 10 perccel 31–24 volt az állás. A szurkolóknak sem tetszett maradéktalanul amit láttak, de a cívisvárosi győzelem nem forgott veszélyben. A végjátékra megrázták magukat Hámoriék, s pár perccel a vége előtt már 10 volt a csapatok között (37–27), a közönség pedig rá is számolt az MTK-ra. Az előzetesen is simának ígérkező összecsapás végeredménye 39–29 lett. 

K&H Liga női kézilabda-bajnokság 7. forduló

DVSC Schaeffler–MTK 39–29 (20–14)

DVSC Schaeffler: Bartulovics – Kácsor, Füzi-Tóvizi, Hámori, Töpfner, Planéta, Vámos. Cserék: Gabriel, Johansson, Grosch, Jovovics, Petrus, Kelemen, Csernyánszki. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

MTK: Győri – Farkas, Mészáros, Szabó, Dakos, Kobela, Pelczéder. Cserék: Porobic, Poczetnyik, Andróczki, Fekete, Koroczkai, Török. Vezetőedző: Vágó Attila 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában