XVI. Rendőr Férfi Kézilabda Európa-bajnokság

2023.10.04. 11:38

Európa hatodik legjobbja lett a hajdú-bihari rendőrökkel felálló kézilabda-válogatott

Nádudvari és balmazújvárosi résztvevői is voltak a Balatonfüreden megrendezett XVI. Rendőr Férfi Kézilabda Európa-bajnokságnak.

Marján László

Szarvas Bence és Rásó Tibor

Forrás: Rásó Tibor-archívum

A négyévenkénti USPE (Union Sportive Palaiseau Handball) seregszemlének ezúttal Magyarország volt a házigazdája. Tavaly ősszel kezdődtek meg a válogatók, amelynek folyományaként a nádudvari Rásó Tibor, valamint a balmazújvárosi Szarvas Bence rendőr őrmester is tagja lett a 16 fős keretnek. Utóbbi a balmazújvárosi kapitányság állományában van és a helyi NB II.-es csapat kapusa is.

Májusban kétszer egy hetet, majd az Európa-bajnokság előtt három napot tudtak együtt készülni a válogatott kötelékeiben a zömmel NB II.-ben kézilabdázó játékosok.

Négy nap, négy mérkőzés

A kontinensviadalnak a Veszprém vármegyei Balatonfüreden, a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia adott otthont szeptember 17 és 24 között. A nívós torna tehát egy hét alatt lezajlott, így minden nap pályára kellett lépnie az együtteseknek, ami nem kis tehertételt jelentett fizikálisan és mentálisan egyaránt.

A magyar csapat összesen négy meccset játszott. A három csoportmeccsen előbb a későbbi győztes dánok, majd Svájc végül a franciák voltak az ellenfelek. A svájciakat sikerült legyőzniük, ám fizikailag a másik két csapat a mieink fölé kerekedett. A negyedik napon, a csütörtöki helyosztón Norvégia volt az ellenfél, de a skandináv gárda túl erős ellenfélnek bizonyult, így a hatodik helyet szerezte meg a magyar válogatott a nyolc csapatot felvonultató Európa-bajnokságon.

Rásó Tibor rendőr főtörzsőrmester – aki nyomozóként dolgozik a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Nádudvari Rendőrőrs kötelékében – számára életre szóló élmény volt, hogy címeres mezben a mérkőzések előtt a Himnuszt énekelhette, ami az ő tiszteletükre szólt. 

Ez feledhetetlen érzés! Mindenki maximálisan odatette magát a csapatból, s tudása legjavát adta 

– vélekedett csapatáról versenyt követően a 33 éves játékos. Bízik benne, hogy négy év múlva is ott lehet a következő kontinensviadalon. A tornát végül Dánia nyerte a favoritnak tartott Németország előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában