Labdarúgás

2023.10.09. 13:29

Magabiztosan győztek a DASE fiataljai

A debrecenieknek a rossz időjárással is meg kellett küzdeniük.

Haon.hu

A viharos erejű szél sem zavarta meg a debreceni fiatalokat

Forrás: DEAC-archív/Ásztai Csaba

A mezőny egyetlen makulátlan mérleggel rendelkező csapatként készült következő megmérettetésére Sáfár Péter alakulata. Erre vasárnap került sor, mely játéknapon a Hajdúsámson otthonába látogattak – írta a deac.hu. 

Az olykor viharos erejű szél alaposan megnehezítette a csapatok dolgát. Lendületesen kezdtek a debreceniek, amint útjára indult a labda, érvényesítve akaratukat, nyomás alá helyezték ellenfelüket. A házigazda hamar kapitulálni kényszerült, a 7. percben Harsányi Máté mattolta védelmüket. A duplázásra sem kellett sokat várni, négy minutum elteltével Lakatos Roland is megzörgette a hálót. A megnyugtató előny birtokában sem vettek vissza a tempóból s Sáfár-tanítványok, továbbra is lendületesen és dominánsan futballoztak, ha kicsit pontosabbak a befejezéseknél, le is zárhatták volna a meccset. A 26. percben viszont tovább nőtt az előny, ekkor ismét Lakatos Roland villant és már hárommal ment a csapat. 

Alkalmazkodniuk kellett 

A második félidőben már a hazaiakat segítette az erős szél, ezt ki is használták, a 45. percben szépítettek. A debreceniek alkalmazkodva a nehéz körülményekhez, inkább a védekezésre koncentráltak, kontrajátékra rendezkedett be. Ez a harcmodor eredményesnek bizonyult, a házigazdák támadásai hatástalannak bizonyultak. Ebben a játékrészben is a DASE előtt adódtak inkább lehetőségek, de a gyors ellentámadásokat nem sikerült gólokkal lezárni. A hármas sípszóig nem is történt változás a találatok számában, a cívisvárosiak ötödik meccsét is behúzta. 

A tények: 

Megyei U-16 B 6. forduló 

Hajdúsámson–DASE: 1–3 (0–3) 

DASE: Ördög – Hajdu, Harsányi, Villás (Bobik 72’), Péter, Kaprinyá, Horváth (Szűcs 72’), Nagy L. (Rácz 41’), Lakatos, Csonka, Pósán (Kulcsár 41’) 

Vezetőedző: Sáfár Péter 

Gólszerzők: Harsányi 7’, Lakatos 11’, 26’ 

Sáfár Péter: Egy jó minőségű pályán került sor a mérkőzésre, de az olykor viharos erejű szél alaposan megnehezítette a játékot. Jól alkalmazkodtunk a körülményekhez, az első félidőben mi domináltunk, sok helyzetet kidolgoztunk, de csak hármat tudtunk értékesíteni. Rosszul indult számunkra a második játékrész, szépített ellenfelünk. Széllel szemben kellett futballoznunk, ezért inkább a védekezésre helyeztük a hangsúlyt, kontrákra rendezkedtünk be. Volt négy-öt helyzetünk, de nem tudtuk gyarapítani góljaink számát, ám győzelmünk nem forgott veszélyben. Továbbra is százszázalékos a mérlegünk, gratulálok a srácoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában