DVSC Schaeffler

2023.09.20. 18:48

Négyből négy! Nem volt kérdés a Loki győzelme

A DVSC Schaeffler magabiztos játékkal 31–19-es győzelmet aratott a DKKA csapatával szemben.

Bakos Attila

Gabrijela Bartulovic (balra), Jovovics Jovana (középen) és Füzi-Tóvizi Petra öröme | Forrás: Czinege Melinda

Egy bajnoki összecsapással folytatódott a DVSC Schaeffler női kézilabdacsapatának sűrű programja. A debreceni lányok a rajt óta 20 napon belül már a hatodik mérkőzésüket játszották, ezúttal a Dunaújváros látogatott a Hódos Imre Sportcsarnokba szerdán délután 17 órától. A Loki az Alba Fehérvár, a Vasas és a NEKA elleni mérkőzéseit egyaránt megnyerte, így hibátlan mérleggel várhatta ellenfelét, a cél pedig egyértelműen a remek sorozat folytatása volt. 

Jól kezdtek a hazaiak

A DKKA sem kezdte rosszul a 2023-2024-es idényt, eddigi három találkozóján az Alba Fehérvárt és a Vasast legyőzte, a Ferencvárostól pedig kikapott. Ettől függetlenül az első percekben jelezte a DVSC, hogy melyik gárda a favoritja a találkozónak: Petrus Mirtill remek lövését követően Hámori Konszuéla is betalált, gyorsan előnybe kerültek a hazaiak. A Duna-partiak azonban természetesen nem hagyták magukat és faragtak a hátrányukból. 
Bő tíz perc elteltével a DVSC beállt egy jellemzően 1-2 gólos előnyre, amelyet stabilan tartott is ellenfelével szemben.

Az első félidő végéhez közeledve Jovovics Jovana és Töpfner Alexandra góljaival már 10–6-ra vezetett a Loki, ekkor Rapatyi Tamás a DKKA vezetőedzője ki is kérte első idejét.

A szünet előtt beerősítettek a hazaiak, Csernyánszki Liliána és Töpfner Alexandra találataival végül 16–7-es vezetéssel vonulhattak szünetre Szilágyi Zoltán tanítványai. 

Loki-góllal folytatódott a találkozó a fordulást követően, tehát már tízzel mentek Vámos Petráék. A debreceni védekezés remekül működött, teljesen tanácstalan volt az újvárosi együttes. Nem is telt el sok idő, rögtön kikérte második idejét is a vendégek mestere.

A találkozó szépen csordogált, a hazaiaknál becsúszott néhány hiba, úgyhogy az amúgy szokatlanul nyugodt Szilágyi Zoltán is magához hívta övéit. A tanácsok talán nem is kifejezetten ennek a meccsnek szóltak, hanem a szakember már előre gondolt a hétvégi, Bietigheim elleni BL-mérkőzésre.

Ismerős arcok

A Hódos közönsége lelkesen buzdította övéit, és a dunaújvárosiak közt is sok ismerőst köszönthetett. Többek között Borgyos Panna és Oguntoye Viktória is a Loki játékosa volt korábban, a stábban pedig ott volt Bulath Anita, aki a legutóbbi Bajnokok Ligája szereplés alkalmával is az együttes tagja volt. 

A DVSC Schaeffler végső dudaszóhoz közeledve talán kicsit visszavett a tempóból, de végig kezében tartotta a találkozót, de egyetlen percig sem volt kérdéses a győzelme.

A második játékrészben szinte végig több mint 10 góllal vezetve, végük 31–19-es, abszolút magabiztos sikert aratott a Loki, amely négyből négy bajnokiját megnyerve továbbra is hibátlan a bajnokságban.  

A tények

Női kézilabda NB I., 4. forduló
DVSC Schaeffler–DKKA 31–19 (16–7)
Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok, 500 néző. Vezették: Kovács-Sebők Stefánia, Vastag-Réti Rebeka)
DVSC: Bartulovic – Costa, Hámori 3, Vámos P. 2, Haggerty, Jovovics 5, Petrus 4. Cserék: Gabriel, Johansson 1, Grosch 4, Vámos M. 2, Csernyánszki 4, Töpfner 2(2), Planéta, Kácsor 4, Füzi-Tóvizi 1. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán. 
DKKA: Wéninger – Horváth A. 1, Trawczynska 1(1), Bouti, Paróczy 4, Horváth P. 2, Sallai N. 3 Cserék: Oguntoye, Szalai B. 1, Da Costa, Agócs 1, Borgyos 2, Lakatos, Csáki 2, Gajdos 2, Nick. Vezetőedző: Rapatyi Tamás. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában