Kézilabda

2024.05.12. 09:05

DVSC Schaeffler: mennyire volt sima a kötelező?

A Kozármisleny elleni idegenbeli meccs után Szilágyi Zoltán és Hornyák Dóra is kritikusan fogalmazott. A DVSC Schaeffler a sereghajtó után a bajnokság végéig még a Budaörssel, a Győrrel és az FTC-vel találkozik.

Tóth Huba Elemér

Hornyák Dóráék újabb két pontot gyűjtöttek

Fotó: Napló-archív

Ahogyan olvashatták, a DVSC Schaeffler együttese szombaton este 38–27-re nyert Kozármislenyben. A Loki dekoncentráltan kezdett, a debreceni játékosok a meccs folyamán több ziccert is hibáztak, de most ez belefért, mert végül így is hozták a kötelezőt. A cívisvárosiak két pontért mentek, amit be is zsebeltek, és ez a lényeg. Mivel a hajdúságiak láthatóan maximalisták, a hibákat bizonyára csiszolják majd.

A helyzetkihasználással gyűlt meg a bajuk

A DVSC vezetőedzője, Szilágyi Zoltán a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy a hazaiak az utóbbi hetekben komoly teljesítményt nyújtottak, egy sportszerű és szimpatikus közegbe érkeztek. – Tompán kezdtünk, nem nagyon voltam elégedett a sebességgel. Bizonyos periódusokban rendben volt a védekezésünk, tudtunk labdákat szerezni. 

A helyzetkihasználásunkkal volt probléma, de a győzelemnek örülök!

– Kívánom, hogy a Kozármisleny minél gyorsabban térjen vissza az élvonalba – fogalmazott a hajdúságiak trénere.

A házigazdák mestere, Gyulay László kiemelte, hogy jó volt a védekezésük, de ahogy telt az idő, megmutatkozott a debreceniek rutinja, érződött a sebességkülönbség. A szakember azt is hozzátette, hogy arra is törekedtek, hogy ne okozzanak sérülést.

A Loki játékosa, Hornyák Dóra arról ejtett szót, hogy tisztességesen felkészültek, ennek ellenére mégis nagyon rosszul kezdtek. – Ziccereket hibáztunk, fejben nem biztos, hogy száz százalékig itt voltunk, de ahogy beleálltunk a meccsbe, utána az történt, amit mi szerettünk volna – hangsúlyozott.

Ez vár még a DVSC Schaeffler együttesére

Jelenleg hatalmas szakadék van a női kézilabda NB I.-ben az élen álló és a kiesés elől menekülő csapatok között. A debreceni gárda hétről hétre bizonyítja, hogy minőségi a kerete, de a Mosonmagyaróvár elleni, bajnoki bronzéremért vívott csatában egy góllal rosszabbul áll. A piros-fehérek jövő héten Budaörsre látogatnak, majd az utolsó két fordulóban a Győrrel (otthon) és a Ferencvárossal (idegenben) találkoznak.

A Kozármisleny elleni találkozó sajtótájékoztatója itt nézhető vissza:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában