Táncsport

2024.05.12. 09:05

Most Zágrábban parádézott Debrecen 8 éves büszkesége

A Feeling táncosai a legnagyobb magyar létszámmal érkeztek a horvát fővárosban megrendezett világversenyre. Takács Szofi most az egy korosztállyal idősebbek között bizonyított.

Haon.hu

Zágrábban tartották meg május 8-12. között a nemzetközi szinten is a legjobbak között jegyzett International Dance Open World Finale nevű versenyét, amelyen a debreceni Feeling Táncegyesület csapatából 70-en mérettették meg magukat, számolt be közleményben a tánciskola.

takács szofi debrecen feeling táncegyesület
A Feeling csapata Horvátországban
Forrás: Feeling Táncegyesület

Az ötnapos versenyt összegezve Takács-Pántya Barbara művészeti vezető elmondta, hogy nem csak a versenyzők létszámát illetően volt kiemelkedő az intézmény teljesítménye. A 45 bemutatott koreográfia témái között szerepelt a közönségsiker Wonka, a mesteri dramaturgiával megálmodott Harangozó, a Kill Bill, az Avatar, a sorozatként is világszerte népszerű Sherlock és Watson, A kis herceg és a Harmadik típusú találkozások.

Az egyesület eddigi legeredményesebb tagja, Takács Szofi újra hozta a papírformát, a rendszerint arany minősítéssel értékelt szólóprodukciói közül ezúttal mégis egy ezüst minősítésre a legbüszkébb ő és támogatói is.

Szofi először vett részt világbajnokságon gyermek kategóriában, és nagyon büszkék vagyunk rá, mivel 8 évesen a 9 és 12 év közötti korosztály kategóriájában bizonyított

– összegzett Takács-Pántya Barbara.

takács szofi debrecen feeling táncegyesület
Takács Szofi a zágrábi versenyen
Forrás: Feeling Táncegyesület

A Feeling Táncegyesület Horvátországban 14 arany, 10 ezüst és 4 bronz minősítést, valamint a legjobb díszletnek járó különdíjat is megszerezte.

A táncosok hétfőtől újabb nemzetközi versenyre készülnek, Takács Szofinak viszont még vasárnap este drukkolhatunk, mivel Debrecen 8 éves büszkeségének egyik produkciója 40 ország 1300 koreográfiája közül a top 30-ba került.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában