Kézilabda BL

2023.09.16. 17:37

A második félidőben már nem tudta tartani a lépést a Loki a Győrrel

Az eleje jól nézett ki, a vége viszont már kevésbé, 35–23-ra győzött az ETO hazai pályán a DVSC elleni BL-meccsen.

Szabó Dóra

Vámos Petráék nem tudtak csodát tenni a Győr otthonában

Forrás: NS/D. Cs.

A Győri Audi ETO KC otthonában folytatta Bajnokok Ligája szereplését a DVSC Schaeffler csapata szombaton délután. Az A jelű nyolcas mindkét magyar résztvevője sikerrel nyitotta a sorozatot múlt héten: a Loki a svéd rekordbajnok IK Sävehof együttese ellen 32–29-re tudott nyerni a Hódosban, Oftedalék 24–23-ra diadalmaskodtak a francia Brest Bretagne Handball vendégeként.

Egyértelmű volt, kőkemény ütközet vár Szilágyi Zoltán alakulatára a Rába-partiakkal szemben a BL második fordulójában, hiszen a zöld-fehérek már ötször értek fel a csúcsra a sorozatban. Az Audi Arénában minden gárda megszenved, ugyanakkor a lokisták nem egyszer bizonyították már, nem szabad őket leírni a klasszisok sorát felvonultató Győr ellen sem. Már előzetesen sejthető volt, döntő lehet, mennyire tudja feltörni a hazaiak védelmét a Debrecen.

„Ezen a mérkőzésen csak a Győrnek van veszíteni valója, mi felszabadultan játszhatunk” – mondta a Sport TV kamerái előtt Szilágyi Zoltán, a DVSC vezetőedzője a meccs felvezetőjében.

A védekezés rendben volt

Kácsor szerzett vezetést a cívisvárosiaknak, de érkezett válaszként több hazai találat, rövid időn belül már 3–1 állt az eredményjelzőn. Ám Vámos Petráék nem hagyták meglépni a győrieket, a vendégek védelme is rendeződött, eggyel mentek csak vendéglától a 10. percben, 4–3. 

Míg a debreceni próbálkozások kimaradtak, addig Ryu kétszer is büntetett, rövidesen 6–3-ra módosult az állás. Töpfner büntetőből volt eredményes, és ugyan Toft több ziccert is fogott, akadt, aki túl tudott járni az eszén, Jovovics egyre felhozta a Lokit. Tartották a lépést Hámoriék, a 19. minutumban 7–6-ra mentek Ulrik Kirkely tanítványai. Nem sokkal rá aztán ritmust váltottak a zöld-fehérek, ami az eredményben is megmutatkozott, három-négy találaton mozgott az előnyük. 

Csernyánszki beállítása új lendületet hozott a Lokiba, bő egy perc volt hátra, 13–10. Gros ugrott fel, és nem hibázott, a lába azonban fennakadt Haggerty hátán, aztán fájdalmas arccal zuhant a földre. Noha a saját lábán hagyta el a pályát, az arcikefejése mutattta, fájdalmai vannak. Félidőben a Győr örülhetett, viszont az, hogy csupán 14 gólt tudtak szerezni a szünetig, egyértelműen a cívisvárosiak védelmét dicsérte. 

Meglépett a Győr

Schatzl zörgette meg Gabriel hálóját a folytatásban, a másik oldalon nagy lendülettel érkezett Planéta, akinek az első játékrészben nem nagyon ment, de most nem hibázott. Egyre nyílt az olló, mert amíg a házigazdák belőtték a ziccereiket, addig a debrecenieknek az ajtó-ablak helyzetei sem mentek be, 19–11. Nagyon belelendültek a győriek, látszott, élvezik is a játékot, a Loki pedig tehetetlennek tűnt. Próbálkoztak a lokisták, ennek ellenére kijött a két gárda közti különbség, a 43. minutumban 25–15-öt mutatott az óriáskivetítő.

Haggerty lopott labdát, majd Hámori lövése talált utat magának, 28–20, mikor tíz perc volt vissza. Rövidesen emberelőnybe került a Debrecen, Broch ment le két percre. Vámos Míra kapott jó labdát a bal szélen, és mesterien ejtett a kapuba, 29–21. A vége 35–23 lett, látszott, hogy a DVSC akarta a sikert, az elején sikerült is tartania a lépést, idővel aztán kezdte felőrölni ellenfelét a Győr, más sebességre kapcsolt, aminek meg is lett az eredménye. 

A tények 
Bajnokok Ligája, csoportkör
A csoport, 2. forduló
Győri Audi ETO KC–DVSC Schaeffler 35–23 (14–10)
Győr, Audi Aréna 3096 néző. V: Antics, Jakovljevics (szerbek)
Győr: TOFT – Győri-Lukács 2, Rju 3, OFTEDAL 2, BRATTSET-DALE, 5 Nze-Mnko 3, Szőllösi-Schatzl 2. csere: Duijndam (kapus), Gros 3 (2), HAUGSTED 4, De Paula 1, HOVDEN 6 (2), Broch 2, Blohm 2 (1), Farkas E., Farkas Júlia. Edző: Ulrik Kirkely
DVSC: Gabriel – Töpfner 3 (2), Vámos P. 3, Füzi-Tóvizi 1, Planéta 1, Kácsor 2, Petrus. Csere Bartulovic (kapus), JOVOVICS 4 HÁMORIK K. 3, Haggerty, CSERNYÁNSZKI 4, Vámos M. 2, Grosch. Edző: Szilágyi Zoltán
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 2/2

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában