Jégkorong

2023.09.28. 14:20

György József: „Nagyon sokáig görcsösen játszottunk"

Haon.hu

A debreceni fiatalok számára a fejlődés a legfontosabb

Forrás: Debrecenihoki-archív

Vasárnap délután a Miskolci Jégcsarnokban, a DVTK Jegesmedvék JSA csapata ellen játszottuk le utolsó felkészülési mérkőzésünket az előkészítőben, melyet az korosztályunk már izgatottan várt – írta a debrecenihoki.hu. 

Az előszezon ezennel véget ért az U12 számára, a jó hír pedig, hogy hamarosan kezdetét veszi a magyar bajnoki szezon, ahol újabb csapatok ellen lépnek majd jégre. A Jegesmedvék ellen játszott mérkőzésről a vezetőedző, György József nyilatkozott. – Nem kezdtünk olyan jól, mint az első mérkőzésen. Ez két dologból tevődött össze: kicsit megkevertem a sorokat, illetve az idegen pályán való mérkőzés is közre játszhatott. Nagyon sokáig görcsösen játszottunk, ez inkább abban nyilvánult meg, hogy mindenki az első szándékát próbálta megjátszani. 

Nagyon sok helyzetet kidolgoztunk, de ezek nagyon nagy százalékban kihasználatlanul maradtak, majd a mérkőzés második felében egyre nagyobb százalékban tudtunk hatékonyak lenni. Az egyéni teljesítményeknél volt 4-5 játékosunk, akik kimondottan jól teljesítettek, sokat korcsolyáztak és aktívak voltak.

Egy páran csak a kötelezőt hozták, de sajnos voltak, akik nem hozták azt, amit tudom, hogy képesek rá. Sok tényező közre játszik ebben a korosztályban, hogy egy gyerek hogyan teljesít. Nagyok az ingadozások, pontosan ezért fontosak ezek a mérkőzések, hogy többször átéljék ezeket a szituációkat és tanuljanak a hibákból – mondta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában