Labdarúgás

2023.09.17. 10:57

Brandon Domingues még meg is fejelte Szrdjan Blagojevics kérését

A DVSC középpályása igyekezett a lehető legtöbb területet bejátszani, és helyzetbe hozni a társait az Eger elleni kupameccsen.

Molnár Szilárd

Brandon Domingues (labdával) volt a DVSC legjobbja az Eger elleni kupameccsen

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A vártánál talán nehezebben, de végül továbbjutott a Loki a Magyar Kupában, miután idegenben 2–1-re legyőzte az Eger együttesét szombat délután. Ahogy arról a Haon élő szöveges közvetítésében beszámoltunk, a könnyen felejthető mérkőzésen a hevesiek szerezték meg a vezetést, miután Balázs Patrik fejelt a debreceni kapu bal oldalába egy szögletet követően a 10. percben. A 36. minutumban aztán siker koronázta a hajdúsági erőfeszítéseket, a sérüléséből visszatért Ferenczi János beívelését a jó ütemben érkező Brandon Domingues bólintotta a kapuba.

Fordulás után is igyekezett nyomást gyakorolni ellenfelére a Vasutas, de sokáig meddő volt a vendégfölény. A meccs egyik legnagyobb helyzetét Dusan Lagator hagyta ki, egy szöglet utáni labda teljesen üresen talált az ötösön, de a védő luftot rúgott. 

Lélekben sokan már talán a hosszabbításra készültek, amikor kicsikarta a győzelmet a Lokomotív: Ferenczi szögletét csúsztatta a hosszúba Olekszandr Romancsuk.

 A hosszabbítás utolsó percében aztán majdnem kicsúszott a továbbjutás a debreceniek kezéből, mert Marko Milosevics és Romancsuk nem értette meg egymást, de a megszerzett labdát a hazaiak támadója a pálya göröngyének is köszönhetően az égbe lőtte, így továbbjutott a DVSC.

Jó ütemben érkezett

A debreceniek legjobbja a francia-portugál középpályás, Brandon Domingues volt, aki a gólja mellett hasznos mezőnymunkával vette ki a részét a továbbjutásból.

– Nagyon nehéz mérkőzés volt, örülök, hogy a rendes játékidőben ki tudtuk harcolni a továbbjutást – ismerte el a Haonnak a lefújás után a játékos. – A pálya és az időjárás sem könnyítette meg a dolgunkat, de a lényeg, hogy elértük a célunkat. A gólomnál szerencsém is volt, Ferenczi János remekül tekerte be a labdát, én jó ütemben érkeztem, és befejeltem a labdát a hálóba, a kapus már csak beleütni tudott – idézte fel a gólját Domingues, aki pár perc múlva akár már mesterhármasnál is tarthatott volna, ha egy kicsivel több szerencséje van. 

Amit a gólomnál Fortuna adott, utána visszavette…, a következő helyzetemnél Iváncsics Alex mutatott be bravúrt, a harmadiknál pedig a védő még bele tudott érni a pörgetésembe, így szöglet lett a lehetőségből.

 Az edző azt kérte tőlem, hogy a tízes poszton futballozzak, de igyekezzek minél nagyobb területet bejátszani, felvállalni a cselezést, a lehető legtöbbször helyzetbe hozni a társaimat, és ha lehet, érjek fel a kapu elé a támadásoknál. De ahogy már említettem, nem volt egyszerű dolgunk, mert az ellenfél mélyen visszahúzódott a saját térfelére, és emiatt nem volt területünk – elemezte a középpályás, hangsúlyozva, a meccsre kitűzött céljukat elérték, a DVSC ott van a Magyar Kupa legjobb 32 csapata között.

A kupa negyedik fordulójának sorsolását hétfőn este tartják, melyet élőben közvetít majd az M4 Sport. A forduló játéknapja november elseje.

A Magyar Kupa 3. fordulójának szombati eredményei:
Eger (NB III.)–DVSC (NB I.) 1–2 (Balázs 10., illetve Domingues 36., Romancsuk 88.)
DEAC (NB III.)–Kozármisleny (NB II.) 1–2 (Soltész 43., illetve Kirchner 31., Schuszter 46.)
Tatabánya (NB III.)–Szombathelyi MÁV Haladás VSE (NB III.) 2–1 (Szegő 51., Soltész 92., illetve Tóth M. 42.)
Baja (vármegyei I..)–Szeged (NB II.) 0–7 (Horváth M. 21., Gajdos 38., Fábinkovits 50., 69., Doncsecz 56., Acsimovics 60., Könczey 77.)
BKV Előre (NB III.)–Paks (NB I.) 0–7 (Beke 19., 48., 52., Windecker 30., Kovács K. 39., Skribek 63., Földi 71.)
Cigánd (NB III.)–ZTE (NB I.) 0–4 (Mance 15., Croizet 44., Szendrei 48., Sajbán 90.)
Dorog (NB III.)–Honvéd (NB II.) 2–4 (Tóth L. 58., 71. – a másodikat tizenegyesből, illetve Kerezsi 8., Krajcsovics 16., Lőrinczy 22., Kovács N. 86.)
Dunaharaszti (vármegyei I..)–Vasas (NB II.) 0–1 (Radó 66.)
ESMTK (NB III.)–Fehérvár (NB I.) 1–0 (Lucz 75.)
Mosonmagyaróvár (NB II.)–Puskás A. (NB I.) 0–2 (Soisalo 32., Gruber 54.)
Putnok (NB III.)–Budafok (NB II.) 0–1 (Elek B. 83. – 11–esből) – piros lap: Horgosi 45. (Budafok)
Budaörs (NB II.)–Siófok (NB II.) 1–2 (Murai 76., illetve László 56., Kitl 82.)
Mezőörs KSE (vármegyei I.)–FC Nagykanizsa (NB III.) 1–0 (Venczel 29.)
Unione FC (BLSZ I.)–Csepel UFC (BLSZ I.) 1–0 (Kulcsár 77.)
VLS Veszprém(NB III.)–Komárom VSE (NB III.) h.u.: 4–2 (Volter 54., Bartusz 59. – 11–esből, Dobsa 106., Szabó K. 121., illetve Sandal 85. – 11–esből, Szecsődi 86.)
Bicskei TC (NB III.)–Tiszakécskei LC (NB II.) 0–3 (Szőr, Viczián, Erdei)

Vasárnapi mérkőzések:
13 óra: Gesztely FC Sport Bau (vármegyei I.)–MTK Budapest (NB I.)
15 óra: III.. Kerületi TVE (NB III.)–Diósgyőri VTK (NB I.) (tv: M4 Sport+)
15 óra: Pilisi LK (vármegyei I.)–Kisvárda Master Good FC (NB I.)
15 óra: Körösladányi MSK (NB III.)–Gyirmót FC Győr (NB II.)
15 óra: Zsámbéki SK (vármegyei I.)–ETO FC Győr (NB II.)
15 óra: Szentlőrinc (NB III.)–BVSC–Zugló (NB II.)
15 óra: Termálfürdő FC Tiszaújváros (NB III.)–Nyíregyháza Spartacus FC (NB II.) 
15 óra: PTE–PEAC (NB III.)–Kaposvári Rákóczi FC (NB III.)
15 óra: Kelen SC (NB III.)–Bonyhád–Majos (NB III.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában