Jeles nap

2023.08.30. 12:22

Születésnapját ünnepli Debrecen olimpiai bajnoka

Risztov Éva nagyon meglepődött szerdán reggel, mikor élő adásban köszöntötte fel édesanyja.

Haon.hu

Risztov Éva jeles napra ébredt

Forrás: NS-archív

Nem kérdés, debreceni színekben ért fel a csúcsra Risztov Éva, aki a Sportcentrum versenyzőjeként nyerte meg a 2012-es londoni olimpián a 10 kilométeres nyíltvízi úszást. 2005-ben úgy döntött, visszavonul, ám négy évvel később újrakezdte a versenyzést. Visszatérése után főként a nyíltvízi úszásra koncentrált, de indult hosszabb medencés számokban is. A riói ötkarikás játékokon címvédőként a 13. helyen ért célba. Végül 2017 februárjában érett meg benne újra az elhatározás, befejezi.

„Harmincegy éves vagyok, az embernek néha tudnia kell valamit abbahagyni, valahol pedig el kell kezdeni egy civil életet. Ötéves korom óta azért küzdöttem, hogy olimpiai bajnok legyek. A pályafutásom dimbes-dombos volt, volt hogy magaslatokon, volt hogy mélyponton voltam” – mondta a Facebook-oldalán közvetített élő videójában.

Szívesen emlékszik vissza Debrecenre

Risztov Éva jelenleg a Sportrádió műsorvezetője. Természetesen édesanyja sem feledkezett meg lánya 38. születésnapjáról, így ebből az alkalomból meglepte őt élő adásban és felköszöntötte a Sportrádió stúdiójában. A úszóklasszis nagyon meglepődött és meghatódott, mint hangsúlyozta, nem tudott róla, mi készül „ellene”. Ráadásul egy kulisszatitkot is elárult, Schmitt Pál is felköszöntötte.

Emellett pedig motivációs előadóként tevékenykedik. „Egy egyszerű vidéki családból származó, nem kiemelkedően tehetséges ember – akiben szinte senki sem bízott – feljutott a világ tetejére. Ez vagyok én. Ma már tudom, hogy a siker mivel jár: lemondással, alázattal és szorgalommal. Nem kell más, mint akarat és szív.” – olvashatók szavai a honlapján.

A bajnoknő szívesen emlékszik vissza cívisvárosi éveire is, tavaly a Debreceni Sportuszodából, a róla elnevezett pálya mellől osztott meg egy fotót. Risztov Éva 2015-ig sportolt a Debreceni Sportcentrum-SI kötelékében, ahol számos komoly sikert ért el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában