Sport

2015.09.23. 14:00

Risztov elment Debrecenből

Debrecen - Beigazolódott az, amiről elsőként a Hajdú-bihari Napló és a Hajdú Online számolt be: Risztov Éva eligazolt Debrecenből, Budapesten folytatja a pályafutását.

Debrecen - Beigazolódott az, amiről elsőként a Hajdú-bihari Napló és a Hajdú Online számolt be: Risztov Éva eligazolt Debrecenből, Budapesten folytatja a pályafutását.

A DSC-SI színeiben a londoni olimpián 10 kilométeres nyílt vízi úszásban aranyérmet szerző sportoló – aki nem mellesleg a riói kvótát is debreceni versenyzőként szerezte meg – a Kőbánya Sport Clubban, Turi György irányításával készül a jövőben. A Telekom Sporthír Szolgálatának szerdai értesülését az MTI-nek megerősítette a mesteredző.

Risztov 2009-es visszatérése óta, az elmúlt években a Debreceni Sportcentrum sportolója volt, ahol minden támogatást megkapott. – Sokat köszönhetek Debrecennek, amit mindig is fontosnak tartottam elmondani. Bízom benne, hogy a 2012-es olimpiai arany, ami a város első olimpiai érme, méltó bizonyítéka annak, hogy sikeres együttműködés volt a miénk - olvasható Risztov Facebook oldalán.

A sportoló szabadon választhatott klubbot magának, mivel eddigi debreceni szerződése augusztusban lejárt. – Több ajánlatom is volt, és nem tagadom, hogy a szívemre hallgattam, ami oda húzott vissza, ahonnan sikereim indultak. Ott szeretném befejezni, ahol elkezdtem. Megrendítő érzés volt belépni a Kőér utcai uszodába, ahol még az illatok is emlékeket jelentenek. Én ide tényleg hazajöttem – kommentálta átigazolását Risztov Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!