DVSC

2023.08.18. 10:32

Nyers őszinteséggel értékelt a Loki csatára a zakó után

Dorian Babunszkiék látták, milyen szinten kell legalább futballozniuk ahhoz, hogy legközelebb bejussanak a következő fordulóba.

Molnár Szilárd

Dorian Babunszki lesgólig jutott a DVSC és a Rapid Wien összecsapásán

Forrás: Czinege Melinda

Sajnos a reméltnél rövidebbre sikerült a DVSC nemzetközi kupaszereplése, miután fájdalmas és sokkoló 5–0-s vereséget szenvedett a Rapid Wientől az Európa Konferencia Liga selejtező harmadik fordulójának visszavágóján csütörtök este. Pedig minden adott volt egy népünnepélyhez, hiszen az első meccsen elért 0–0 után mindenki bizakodott, több mint 16 ezer drukker foglalt helyet a Nagyerdei Stadion lelátóin. Sajnos a mérkőzésen aztán igazából egy csapat volt a pályán, az osztrákok az elejétől sokkal jobbak voltak, rossz szóviccel élve a Rapid legyorsulta, és állva hagyta a Lokomotívot, amely sajnos ezúttal inkább egy döcögő vicinálisnak tűnt ellenfele mellett.

Megpróbáltak visszajönni

A lefújás után érthetően bánatos és szomorú volt mindenki, a debreceni játékosokon is látszott, megviselte őket a nagyarányú vereség. A hazaiak közül Dorian Babunszki járt legközelebb a gólhoz, Dzsudzsák Balázs jobb oldali szabadrúgását sodorta a hálóba a 32. percben, de les miatt érvénytelenítette a találatot a játékvezető.
– Ekkora gólkülönbségű vereség után nagyon nehéz bármit is mondani – vallotta be őszintén a Haonnak az északmacedón válogatott támadó.

Sokat hibáztunk már az elejétől fogva, ezeket megbüntették, aminek következtében mi fokozatosan elveszítettük az önbizalmunkat, ők pedig felépítették a magukét.

 A második félidőben megpróbáltunk visszajönni a meccsbe, de már nem volt lehetséges, sőt, további gólokat kaptunk. Nem volt meg a megfelelő intenzitás, és ennyi eladott labdával nem lehet mérkőzést nyerni – elemezte.

Hálásak a szurkolásért

A 26 éves játékos kiemelte, végig nagyszerű hangulat uralkodott a stadionban, amiért külön hálás a mellettük végig kitartó drukkereknek.
– Izgalmas és komoly tapasztalat volt a nemzetközi kupaszereplésünk, nagyon sajnálom, hogy csak eddig tartott. Hálás vagyok azoknak a rajongóknak, akik az első naptól támogattak minket, mióta bejutottunk az Európa Konferencia Ligába. Hihetetlenek voltak, nagy tisztelettel tartozunk nekik! 

Mostantól igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni a bajnokságban, hogy jövőre is kiléphessünk a nemzetközi porondra.

 Láttuk azt a szintet, ahogy legalább játszani kell ahhoz, hogy jövőre eljussunk a következő körbe – mondta el Dorian Babunszki.

Hazai pályán a Kisvárda ellen

A DVSC legközelebb hétfőn 20.15-től a Kisvárda ellen lép pályára az NB I. 4. fordulójában, ám az eredeti kiírástól eltérően nem idegenben, hanem Debrecenben mérkőzik meg a szabolcsi riválissal. A változás oka, hogy a kisvárdaiak hiába vetettek be mindent, nem került olyan állapotba a Várkerti Stadion bakteriálisan fertőzött játéktere, hogy azon meg lehessen rendezni a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában