Labdarúgás

2023.08.15. 20:00

DVSC: csütörtökön együtt sikerülhet a bravúr!

Makray Balázs és Bárány Donát is reméli, telt ház lesz a Nagyerdei Stadionban.

Molnár Szilárd

A szurkolók támogatásával meglehet a Loki-bravúr a Rapid Wien ellen

Forrás: Czinege Melinda

Sűrű, de örömteli menetrendje van a DVSC labdarúgóinak, hiszen az NB I. mellett az Európa Konferencia-Liga (EKL) selejtezőjében is áll a csapat, Dzsudzsák Balázsék a bécsi Rapid Wien együttesét fogadják a Nagyerdei Stadionban csütörtökön.

A párharc első mérkőzésén 0–0-s döntetlent játszott egymással a két alakulat, ahol a két kapufa miatt mondhatjuk, a Loki állt közelebb a győzelemhez. Lehet, sokakat meglepett, hogy a piros-fehérek mezőnyben teljesen egyenrangú ellenfelei voltak a papíron erősebbnek gondolt osztrákokkal, de Makray Balázs, a DVSC cégvezetője nem tartozik ezek közé, hiszen napról napra látja, milyen munkát végez a szakmai stáb és a játékosok.

dvsc-rapid-wien-hajdu-bihar-debrecen-haon-sport-loki-debrecen-debreceni-vsc-ekl-europa-konferencia-liga-labdarugas
Makray Balázs, a DVSC cégvezetője
Forrás: Napló-archív

Pariban voltak

– Tavaly ilyenkor talán senki nem gondolta volna, hogy idén nyáron nemzetközi kupamérkőzéseket játszunk majd – hangsúlyozta a Haonnak a szakember. – Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen múlt csütörtökön, Bécsben, egy nemzetközi szinten is jegyzett külföldi csapat ellen játszottunk egy igen komoly tempójú meccset. 

Nemcsak, hogy nem vallottunk szégyent, hanem úgy gondolom, pariban voltunk, és tetszetős futballt produkáltunk, minden esélyt meghagyva arra, hogy be tudjunk jutni az EKL playoff körébe.

 Ez az összecsapás egy olyan folyamat egyik mérföldköve lehet, amely mindenképp előremutat – hívta fel a figyelmet.

A cégvezető elmondta, az odavágó lefújása után az öltözőben azt lehetett érezni a játékosokon, hogy még az iksznél is több volt a mérkőzésben. – Nem örültünk egy döntetlennek, bár lehet, más magyar csapat ebből egy nagy hősi tettet hozott volna ki. 

Bécsben megtettünk mindent, nem a túlélésre játszottunk, hanem futballozni akartunk, és a visszavágóhoz is ugyanilyen mentalitással állunk hozzá.

Minden esélyünk megmaradt arra, hogy továbblépjünk, hazai pályán minden bizonnyal komoly létszámú közönség előtt el tudjuk érni ezt a titkon áhított sikert. Köszönjük szépen a szurkolóinknak a támogatásukat, nagyon sokat jelent a csapatnak és a klubnak az, hogy akár Bécsig is eljönnek ezres nagyságrendben segíteni minket. Abban bízom, csütörtökön telt ház előtt próbálhatjuk meg közösen kivívni a továbbjutást – nyilatkozta Makray Balázs, hozzátéve, korlátozott számban még kaphatók jegyek a Rapid Wien elleni visszavágóra.

Ki-ki meccs lesz

Az első mérkőzésen a 70. perctől volt a pályán Bárány Donát, ő harcolt meg három osztrák védővel is Alekszandrosz Kiziridisz kapufája előtt. A Loki saját nevelésű támadója portálunknak elmondta, az NB I.-es átlagot jóval meghaladó iramú mérkőzés volt a bécsi. – Azt kaptuk nagyjából, amit vártunk a Rapidtól, azaz ránk jöttek az elején. Szerintem egy ki-ki meccs volt, és valószínűleg a második is az lesz. Nekünk két kapufánk volt, nekik egy szabálytalan góljuk, de ezzel már nem szabad foglalkozni, csak a csütörtöki meccsre koncentrálni. 

Előzetesen a Rapidot tartották erősebbnek, mi erre talán rácáfoltunk Bécsben, amelynek eredményeképp jelenleg 50-50 esélyes a párharc. 

Az a csapat fog továbbjutni, aki még többet tud beletenni a visszavágóba, remélem, telt ház előtt, a szurkolóink segítségével mi ünnepelhetünk a végén – mondta el Bárány Donát.

A DVSC–Rapid Wien összecsapást csütörtökön 21 órától rendezik a Nagyerdei Stadionban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában