DVSC

2023.08.26. 07:00

Fekszik a Lokinak az MTK stílusa, de ezt be is kell bizonyítani

Dombi Tibor szerint hazai pályán minden rivális ellen a három pontért megy a DVSC.

Molnár Szilárd

Remélhetőleg vasárnap délután több hasonló DVSC-gólörömöt látunk majd az MTK ellen

Forrás: Czinege Melinda

Az MTK ellen folytatná jó sorozatát a Vasutas az NB I. 5. fordulójában. A fővárosiak a hatodik helyről várják az összecsapást, eddig egy 1-1 győzelemet és vereséget, valamint 2 döntetlent jegyeznek az idei szezonban. Gólkülönbségük 3–3, találataik közül kettőt a Lokiban is megforduló Németh Krisztián szerzett, a harmadikat pedig Hej Viktor a Kecskemét legutóbbi legyőzésekor. A kék-fehérek eddig egyszer léptek pályára az Új Hidegkuti Nándor Stadionon kívül, akkor 2–1-re kikaptak Zalaegerszegen.

Eddig hibátlanul

A DVSC százszázalékos a bajnokságban, időrendi sorrendben előbb a Mezőkövesdet 3–1-re, majd a ZTE-t 1–0-ra, míg hétfőn a Kisvárdát 4–1-re múlták felül Dzsudzsák Balázsék, amely valószínűleg egy kis gyógyírt jelentett a Rapid Wien elleni Európa Konferencia Liga párharc keserűsége után. 

Érdekesség, hogy a pontvadászatban eddig csak hazai környezetben léptek pályára a piros-fehérek, mert a paksiak elleni idegenbeli összecsapást szeptember 27-re halasztották.

A Lokinak több maródi játékosa – Joao Oliveira, Kusnyír Erik, Ferenczi János és Vajda Botond – is volt az utóbbi időben, kérdés, közülük kik lesznek hadrafoghatók vasárnap. 

dvsc-loki-debrecen-haon-sport-hajdu-bihar-debreceni-vsc-dombi-tibor-mtk-labdarugas
Dombi Tibor
Forrás: Molnár Péter

Vannak sérülések

A Haon a Loki-drukkerek egyik nagy kedvencét, Dombi Tibor asszisztens edzőt kérdezte a kék-fehérek elleni mérkőzésről. A ”Kicsi” és ”Bombázó” becenévre hallagtó korábbi szélső elmondta, a szabolcsiak fölött aratott siker jót tett a lelkeknek. – A legjobb gyógyír mindig egy nagy arányú győzelem, hiszen ebből lehet meríteni önbizalmat. Nagy pofont kaptunk a Rapidtól, emiatt főleg lelkileg volt nehéz a kisvárdaiakkal vívott találkozó – hangsúlyozta. – A vasárnapi rivális MTK egy játszós csapat, évek óta a labdabirtoklás van előtérben náluk. Mostanában ingáznak az élvonal és a másodosztály között, de bármi történik, a saját futballjukat játsszák. Sok a helyi srác köztük mindig, lehet mondani, hogy a stílusuk fekszik nekünk, de jártunk már sokszor úgy, mikor azt mondtuk, ez fekszik nekünk, aztán ugyan valóban nem volt agresszív az ellenfél, de játékban meg jobb volt. Fekszik, nem fekszik, az a lényeg, hogy nyerjünk.  

Az utóbbi időben olyan periódusban vagyunk, hogy most már mi is,meg a szurkolóink is úgy gondolkodnak, ha itthon játszunk, bárki ellen a győzelemre kell mennünk.

 Vannak sérültjeink, reméljük a mérkőzésre mindenki egészséges lesz – mondta el Dombi Tibor.

A DVSC–MTK Budapest bajnokit vasárnap 15.30-tól (tv: M4 Sport+) rendezik a Nagyerdei Stadionban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában