Labdarúgás

2023.08.16. 19:00

Dzsudzsák Balázsra külön is figyel a Rapid a csütörtöki meccsen

Zoran Barisic vezetőedző elmondta, idegenben sem akarnak változtatni a filozófiájukon.

Molnár Szilárd

Jobbról Kónya Gáspár tolmács, Zoran Barisic, Guido Burgstaller és Peter Klinglmüller sajtóreferens

Forrás: DVSC

A DVSC után a Rapid Wien együttese is megtartotta a mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatóját szerda délután. A Nagyerdei Stadionban lezajlott eseményen a bécsieket Zoran Barisic vezetőedző és a csapatkapitány Guido Burgstaller képviselte.

Elemeztek

Elsőként a rutinos támadó mondta el a várakozásait a DVSC–Rapid Wien Európa Konferencia-Liga-selejtező visszavágójával kapcsolatban. Az odavágón a Loki kapujára legnagyobb veszélyt jelentő játékos megosztotta, ugyanolyan nehéz, és kiegyenlített összecsapásra számít, mint a bécsi volt. – Jól kielemeztük a múltkori találkozót, tudjuk, mire számíthatunk. Egy oroszlánbarlangban fogunk játszani, nem lesz könnyű, de abban bízom, kiharcoljuk a továbbjutást.

A csatár a Haon kérdésére elmondta, nem szeretne egyetlen debreceni játékost sem kiemelni, mert egységében erős a DVSC, de a debreceniek csapatkapitányát így is szóba hozta. – Az egész csapat remek meccstervvel rendelkezik, amit meg is valósítanak. A rutinos Dzsudzsák Balázs él azokkal a lehetőségekkel, amelyeket hagy neki az ellenfél, fontos lesz, hogy elszigeteljük őt – fogalmazott Guido Burgstaller.

Fekszik a Lokinak

Zoran Barisic vezetőedző kiemelte, igen forró hangulatú visszavágóra számít.

– Az első mérkőzésen az volt a célunk, hogy előnyt vívjunk ki, de ez nem sikerült – elevenítette fel. – Izgalmas összecsapás volt, a 0–0 miatt a párharc nyitott, minden lehetséges, még az is megkockáztatnám, hogy most már inkább a Debrecen az esélyesebb – igyekezett terhet tenni a lokisták vállára a tréner, aki portálunk kérdésére elmondta, a visszavágón sem változtatnak a taktikájukon. – A kinti mérkőzésen nem sikerült folyamatos nyomás alá helyezni a DVSC-t, csak bizonyos periódusokra. 

Offenzív beállítottságúak vagyunk, ez a filozófiánk, igyekszünk így futballozni csütörtökön is, még akkor is, ha tudjuk, ez fekszik a magyar csapatnak.

 Várhatóan igencsak meleg lesz a találkozón, de a csapat fizikálisan is jól fel van készítve, és öt csere is a rendelkezésünkre áll, plusz még egy az esetleges hosszabbításban. De a túlórára nem szabad bazírozni, a tizenegyesekre meg főleg nem, mert az edzéseken nem igazán lehet lemodellezni annak a feszültségét, ott a pillanatnyi pszichés állapot lehet a döntő – mondta el Zoran Barisic.

A DVSC–Rapid Wien mérkőzést (tv: M4 Sport) csütörtökön 21 órától rendezik a Nagyerdei Stadionban.

A Rapid Wien EKL-kerete

Kapusok: Bernhard Unger (osztrák), Paul Gartler (osztrák), Dennis Pichler* (osztrák), Niklas Hedl (osztrák), Manuel Fellner* (osztrák), Laurenz Orgler* (osztrák), Benjamin Göschl* (osztrák), Mario Mladenov* (bolgár)

Védők: Michael Sollbauer (osztrák), Maximilian Hofmann (osztrák), Martin Koscelník (szlovák), Jonas Auer (osztrák), Martin Moormann (osztrák), Aristot Tambwe-Kasengele* (osztrák), Leopold Querfeld* (osztrák), Nenad Cvetkovic (szerb)

Középpályások: Patrick Greil (osztrák), Roman Kerschbaum (osztrák), Lukas Grgic (osztrák), Nicolas Kühn (német), Thorsten Schick (osztrák), Aleksa Pejic (szerb), Matthias Seidl (osztrák), Dennis Kaygin (német), Marco Grüll (osztrák), Moritz Oswald* (osztrák), Ante Bajic (osztrák), Nico Bajlicz (osztrák), Nikolas Sattlberger* (osztrák), Enes Tepecik* (osztrák)

Támadók: Oliver Strunz (osztrák), Guido Burgstaller (osztrák), Fally Mayulu (francia), Jovan Živković* (osztrák), Tobias Hedl* (osztrák)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában