Vizes vb

2023.07.15. 11:20

Senánszky Petra már Japánban tréningezik

Haon.hu

Senánszky Petra megérkezett Japánba

Forrás: Instagram/Senánszky Petra

Megkezdődött Fukuokában a XX. vizes világbajnokság, melyen természetesen a magyarok is részt vesznek. A DSI Debrecen klasszisa, Senánszky Petra a medencés úszókkal együtt csütörtökön indult el, Fukuoka előtt néhány napig akklimatizációs edzőtáborban, Amagasakiban tréningeznek legjobbjaink.

Petra az Instagramra töltött fel magáról képeket, melyek mellé azt írta, „Hello Japán!”. A debreceni klasszis 50 és 100 gyorson áll majd rajtkőre Japánban.

A cívisvárosi kedvenc formája bizakodásra ad okot: májusban, a Mare Nostrum elnevezésű hagyományos nemzetközi úszóverseny záróállomásán országos rekordot döntött 50 gyorson; 24.81-es időt úszott, ezzel Hosszú Katinka 2014-ben, Sao Paulóban elért 24.89-es országos csúcsát adta át a múltnak.

A nők 10 kilométeres versenyével kezdődtek a fukuokai világbajnokság nyíltvízi versenyei. Fábián Bettina 9., Olasz Anna pedig a 12. helyen végzett. Vasárnap a férfiak olimpiai versenyszámát rendezik, a magyar színeket az olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid képviseli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában