Tenisz

2023.07.01. 10:18

Mégis összejöhet a wimbledoni főtábla Marozsán Fábiánnak?

Minden azon múlik, hányan lépnek vissza. A Hajdúszoboszló SE játékosa Londonban marad, amíg megvan rá az esély.

Marozsán Fábián

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Fotó: Csaba_Domotor_(c)

Marozsán Fábián szerdáig Londonban marad, hátha szerencsés vesztesként felkerül a wimbledoni teniszbajnokság főtáblájára, írja az MTI.

Menedzsmentjének szombati tájékoztatása szerint erre egészen addig van esélye, amíg az első fordulóban az utolsó mérkőzés elkezdődik, ugyanis visszalépés esetén ekkor még a szerencsés vesztesek lehetőséget kaphatnak.

Bár Marozsán volt a selejtező legmagasabb kiemeltje, akinek nem sikerült a legjobb 128 közé jutnia, a szerencsés vesztesek sorsolásánál csak a negyedik helyre került. Jean-Lennard Struff és Gael Monfils már visszalépett, és állítólag egy harmadik visszalépés is várható, vagyis a magyar játékos lesz a következő, aki újabb visszalépés esetén feljut a főtáblára.

Marozsán a selejtező első fordulójában az ukrán Olekszij Krutih, a második körben a svéd Elias Ymer ellen nyert, a harmadik fordulóban viszont öt játszmában kikapott a német Maximilian Marterertől.

Amennyiben mégsem folytathatja szerepelését Wimbledonban, hazautazik, hogy a magyar szuperligában szerepeljen, majd július 17-étől a trieszti ATP-challengertornán szerepel. Várhatóan augusztus közepén utazik az Egyesült Államokba, ahol a US Open előtt a tervek szerint egy kisebb tornán is elindul majd. Az év utolsó Grand Slam-viadalán valószínűleg alanyi jogon főtáblás lesz, de ez csak július 17-én válhat biztossá.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában