Tenisz

2023.06.29. 16:56

Wimbledon: Marozsánnak nem jött össze a főtábla

A Hajdúszoboszló SE teniszezője öt szettben kapott ki Marterertől.

Marozsán Fábián

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Marozsán Fábián ötszettes csatában kikapott a wimbledoni teniszbajnokság selejtezőjének harmadik fordulójában, így lemaradt a főtábláról.

A kvalifikációban harmadik helyen kiemelt, világranglista-95. magyar játékos csütörtökön a német Maximilian Martererrel (169.) csapott össze, karrierje során először. A 23 éves magyar - aki májusban legyőzte a világelső Carlos Alcarazt - egy bő óra alatt elvesztett két szettet, ám mivel a kvalifikáció döntőjében már három nyert játszmára mennek a meccsek, még volt alkalma javítani.

Ezzel élt is, mivel a kiélezett harmadik felvonásban rövidítésben szépített, aztán a negyedikben egy brék elég volt az egyenlítéshez, így két és fél óra elteltével jöhetett az utolsó szett. Ennek az elején mindketten elvesztették az adogatásukat, 5:5-nél a balkezes német hárított két bréklabdát, majd 5:6-nál Marozsán még kivédett három meccslabdát, a negyediket azonban már nem sikerült, így 3 óra 23 perc után Marterer ünnepelhetett.

A wimbledoni bajnokság 128-as főtábláján magyar részről Fucsovics Márton, Udvardy Panna, Bondár Anna és Gálfi Dalma szerepel.

Eredmény

selejtező, férfiak, 3. forduló:
Maximilian Marterer (német)-Marozsán Fábián (3.) 7:5, 6:4, 6:7 (5-7), 5:7, 7:5

korábban:
Mocsizuki Sintaro (japán)-Piros Zsombor (16.) 6:3, 6:4, 6:1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában