Atlétika

2023.06.21. 19:37

Kozák Luca győzött, Klekner Hanga második lett!

Jelentősen hozzájárultak magyar csapat jó szerepléséhez.

Chorzów, 2023. június 21. Kozák Luca a nõi 100 méteres gátfutás versenyszáma után a krakkói Európa Játékok keretében zajló csapat Európa-bajnokságon Chorzówban, a Sziléziai Stadionban 2023. június 21-én.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Remekeltek a hajdúsági atléták a krakkói Európa Játékok keretében zajló csapat Európa-bajnokság második vonalának szerdai napján.
Kozák Luca a papírformának megfelelően megnyerte a női 100 méter gátat. A DSI Debrecen Európa-bajnoki ezüstérmese favoritnak megfelelő magabiztossággal futott, fölényesen nyert, méghozzá idei legjobbjával, 12.89 másodperccel. ”Időben többet éreztem ebben a futásban, jól melegítettem be, de nyilván ma kicsit nagyobb szembeszél volt, mint tegnap volt” – mondta Kozák Luca hozzátéve, hogy ez csak a harmadik gátas versenye volt a szezonban, mert a vb-szintje már megvan, ezért nem kellett kapkodniuk edzőjével. ”Szépen felépítettük a szezont, hogy a legjobb legyen nekem. Úgy voltunk vele, hogy a minimummal kezdjük és ha esetleg majd kell még verseny nekem, akkor tudunk majd szerezni.” – nyilatkozta az M4 Sportnak.

kozak-luca-klekner-hanga-dsi-debrecen-haon-sport-hajdu-bihar-atletika-europa-jatekok-csapat-europa-jatekok
Chorzów, 2023. június 21. Klekner Hanga a nõi rúdugrás versenyszámában a krakkói Európa Játékok keretében zajló csapat Európa-bajnokságon Chorzówban, a Sziléziai Stadionban 2023. június 21-én. 
Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A DSI Debreceni másik kiválósága, Klekner Hanga második lett rúdugrásban. A 445 cm-es eredménye egyéni csúcs beállítás, és 15 pontot hozott a magyar csapatnak. 

A harmadik DSI-s klasszis, az eredetileg gátas Kerekes Gréta ezúttal a 4x100 méteres női váltó tagjaként állt rajhoz, és első futóként alapozta meg a mieink sikerét. Az már csak hab volt a tortán, hogy köszönhetően a 43.49-es eredménynek a lányok megdöntötték az országos csúcsot is.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában