Megyei kupa

2023.05.25. 18:45

Sárrétudvariban feltették a koronát a tavaszi szezonra

Szabó Lajos jól motivált a szünetben, Tóth Gábor sportszerűen gratulált a győztesnek.

Így örült a Sárrétudvari gárdája az újabb kupasikernek

Forrás: Molnár Péter

Ahogy arról portálunk helyszíni riportjában írtunk, a hazai pályán játszó Sárrétudvari nyerte az idei megyei kupát, miután hazai 4–1-re legyőzte a Balmazújvárost szerdán. Az előzetes esélylatolgatások alapján szoros mérkőzésre lehetett számítani, ám Csorvási Tamás, az újvárosiak kapusának kiállítása megpecsételte a címvédő sorsát.

Nem működött a taktika

A lefújás után Tóth Gábor, a Balmazújváros edzője így értékelt: – A döntő előtt bátor játékot vártam a csapattól, de ez sajnos nem valósult meg. Jól kezdtünk, 1–0-s vezetésünknél azt gondoltam, sokáig tudjuk majd tartani az előnyünket, ám hamar egalizált a Sárrétudvari. Én úgy láttam, kiegyenlített játék folyt az első félidőben, de a szünet előtt voltak ígéretes támadásaink, lehetőségeink. Félidőben azt kértem, lovagoljuk meg a 30. perctől mutatott futballunkat, próbáljunk nyomást gyakorolni az ellenfélre. 

Bíztam benne, hogy a fiatal, lendületes csapatunk idővel a hazaiak fölé tud kerekedni, de ezt gyorsan felülírta a kiállítás és a tizenegyes.

Onnantól egyértelműen dominált a Sárrétudvari, így megérdemelt győzelmet arattak, gratulálok nekik! – summázott a tréner.

sarretudvari-labdarugas-megyei-kupa-foci-haon-sport-balmazujvaros-hajdu-bihar
Tóth Gábor
Forrás: Molnár Péter

Megnyugtató egyenlítés

Szabó Lajos, a hazaiak elnöke jóval elégedettebben osztotta meg gondolatait az összecsapásról: – Végre teljes létszámban tudtunk részt venni egy mérkőzésen – ez a tavaszi szezon során eddig nem jött össze –, ezért bíztam a gárdában és a győzelemben. Tudtuk, hogy a Balmazújváros egy nagyszerű együttes, fiatalok, ügyesek, gyorsak, próbáltuk lezárni a széleket, több-kevesebb sikerrel. Egy figyelmetlenség után előnyt szerzett az ellenfél, de szerencsére gyorsan válaszoltunk, ami megnyugtatta a csapatot. 

sarretudvari-labdarugas-megyei-kupa-foci-haon-sport-balmazujvaros-hajdu-bihar
Szabó Lajos (balról) és Kiss Tibor polgármester
Forrás: Molnár Péter

Szünetben annyit kértem a fiúktól, hogy a kapu előtt legyünk sokkal határozottabbak, kreatívabbak, lábra passzoljunk a támadóknak, mert a beivelésekre nem értünk oda.

Aztán Jenei Bence – akit letoltam szünetben, hogy gyengén játszott – húzott egy váratlant, csinált egy büntetőt, amely a kiállítással együtt fordulópont volt a mérkőzésen. Összességében magabiztos győzelmet arattunk. Ezzel a kupagyőzelemnel koronáztuk meg a jó tavaszi teljesítményünket – mondta el a szakember.

sarretudvari-labdarugas-megyei-kupa-foci-haon-sport-balmazujvaros-hajdu-bihar
Forrás: Molnár Péter

A bronzmérkőzésen a bajnok Monostorpályi hazai pályán büntetőkkel 4–2-re verte a Hajdúsámsont, ugyancsak szerdán. A megyei kupa első négy helyezettje feljutott az országos Magyar Kupa főtáblájára. 

 

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában