Futsal

2023.04.17. 14:13

A DEAC mestere úgy véli, megérdemelten nyertek

Quirikó Vivien szerint a Debreceni Egyetem alakulata hasonló mentalitással lezárhatja vasárnap a párharcot.

Quirikó Vivien örül a sikernek

Forrás: TN-archív

A DEAC női futsalosai vasárnap este nagy csatában, Horváth Viktória hosszabbításban lőtt góljával verték 1-0-ra a Tolnát, ezzel 1-0-ra vezetnek az egyik fél második sikeréig tartó bajnoki elődöntőben. Egyébként borítékolható volt, hogy kiegyenlített csatát láthatnak a drukkerek, mivel az alapszakaszban két meccsük 0-0-s döntetlennel zárult a tolnaiak ellen, míg április 2-án Reveland Zoltán tanítványai 2-1-re nyertek a DESOK-ban – olvasható a deac.hu-n.

Nagyot küzdöttek

– A tegnapi meccs első szakaszában ugyanannyi lehetőséget dolgoztunk ki, mint az ellenfelünk. Aztán a második félidő végén, valamint a hosszabbításban már mi domináltunk. A mérkőzésen viccesen mondtam a lányoknak, hogy nekem az is tökéletes lesz, ha a végén rúgunk egy gólt, mivel így nem kell sokat védekeznünk az öt a négy ellen. 

Az első percekben talán még ott motoszkált a lányok fejében, hogy idén még nem győztük le az ellenfelünket, ezzel magyarázható a több hiba. Emellett elöl egy új rendszert alkalmaztunk, amelyben a mozgások még nem mentek annyira automatikusan. Nagyot küzdöttek a lányok, összességében úgy érzem, hogy megérdemelten nyertünk. Egy győzelemre vagyunk a döntőtől, de biztos vagyok benne, hogy Tolnán még nehezebb dolgunk lesz, ám hasonló hozzáállással ott is nyerhetünk.

Fontos, hogy végre megtört a jég, vagyis akciógólt szereztünk a tolnaiak ellen. Nem titok, hogy a találkozó előtti megbeszélésen sokat folyt a szó a támadójátékról és a helyzetkihasználásról – összegzett a diadal után Quirikó Vivien vezetőedző.

A párharc vasárnap a Tolna csarnokában folytatódik, a találkozó 17 órakor kezdődik.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában