Kézilabda

2023.02.20. 15:45

Komoly lelkierőre volt szüksége a kézis lányoknak edzőjük szerint

Szilágyi Zoltán, a DVSC mestere úgy véli, annak ellenére, hogy kiestek az Európa-ligából, van mire büszkének lenniük.

Mariana Costa gólja döntötte el a meccset

Forrás: Czinege Melinda

Tét nélkül lépett pályára a DVSC Schaeffler gárdája a női kézilabda EHF Európa-liga C csoportjának utolsó fordulójában a horvát Podravka Vegeta ellen, miután már korábban eldőlt, hogy a dán Nyköbing idegenbeli 28–26-os, norvég Sola felett aratott sikere eredményeképp a két skandináv együttes lépett tovább a legjobb nyolc közé. Ennek ellenére hozta a kötelezőt a Loki, a lányok odatették magukat, és szoros meccsen ugyan, de Mariana Costa utolsó pillanatban lőtt góljával, 32–31-re megnyerték a találkozót vasárnap a Hódosban. A Debrecen négy győzelemmel és két vereséggel, 8 pontot gyűjtve a C csoport harmadik helyén végzett, és így nem jutott tovább. 

A meccs utáni sajtótájékoztatón a Loki vezetőedzője, Szilágyi Zoltán elmondta, jól kezdték az összecsapást, elégedett volt a védekezésükkel, illetve a támadójátékuk is rendben volt. – Komoly lelkierőre volt szükségük a lányoknak, miután megtudtuk a másik párharc végeredményét. 

Viszont azt beszéltük meg, hogy ettől függetlenül, önmagunkért, ezt az összecsapást mindeképp meg kell nyernünk. Örülök, hogy győzni tudtunk, ezzel együtt az tény, hogy hullámzó volt a játékunk, magabiztos előnyt építettünk ki, ám az egyéni hibákat követően visszajött a meccsbe a Podravka; a végén egy góllal mégis jobbnak bizonyultunk.

 Nyolc pontot szereztünk az Európa-ligában, amire büszkék lehetünk. Persze akadtak találkozók, amikor nem játszottunk jól, amikor többet vártunk magunktól. Az eredmények tükrében elégedettek lehetünk, a játékunk olykor hagyott kívánni valót maga után, de higgye el mindenki, hogy a lányok mindig a maximumra törekednek – fogalmazott a szakember.

A piros-fehérek jobbszélsője, Mariana Costa úgy nyilatkozott, örül a győzelemnek, és a csapat hozzáállásának, teljesítményének. – Nagyon nehéz volt kijönni az öltözőből tudván, hogy már biztosan nem juthatunk tovább. A vezetőedzőnk felhívta rá a figyelmünket, hogy több szempontból is fontos a siker. 

Persze jó érzés, hogy én szereztem meg a győztes gólt, de ez a siker a csapatmunka eredménye, a többiek nélkül nem ment volna

 – vélekedett.

KSZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában