Jégkorong

2023.01.03. 11:09

DEAC: a következő ellenfelet „feltétlenül komolyan kell venni”

Ha jó napot fognak ki, igen nehéz boldogulni ellenük.

Forrás: Napló-archív

A debreceni egyetemisták remekül zárták a 2022-es esztendőt, négy gólt vágtak a listavezető hálójába. A papíron jóval esélyesebb BJA HC ellen színvonalas meccset vívtak, és megérdemelten vettek revánsot a tíz nappal korábbi, hazai vereségért.  

A DEAC keddi ellenfele kiváló magyar játékosokkal és jól képzett, főleg finn légiósokkal rendelkezik. Ha a dunaújvárosiak jó napot fognak ki, igen nehéz boldogulni ellenük. Az utóbbi hetekben nem mutattak jó formát, nagy gólkülönbségű vereséget szenvedtek a Jegesmedvék és a Rozsomákok ellen is. Ugyanakkor jobb komolyan venni őket, hiszen nemrég volt, hogy alaposan megszorongatták a Csíkszeredát, hét góllal terhelték meg az erdélyiek hálóját.

Így vélekedik erről a DEAC vezetőedzője, György József is, aki a hétfői edzés előtt nyilatkozott a klubhonlapnak. – Dunaújvárosban indítjuk a 2023-as évet, előtte december 27-én jártunk idegenben utoljára. Nehéz mérkőzésre készülünk, az újvárosiakat feltétlenül komolyan kell venni. Ami a mieink keretét illeti, végre jó hírekkel tudok szolgálni; két régóta sérült játékosunk orvosi értelemben felépült, megkezdjük a visszaépítésüket a csapatba. Terveink szerint négy sorral fogunk játszani, és minden tőlünk telhetőt megteszünk a jó eredmény elérése érdekében – mondta a szakvezető.

Ha néhány pillantást vetünk a liga tabellájára, a mieinket negyven ponttal az 5. helyen találjuk. Velünk azonos pontszámmal a 4. a Brassó, a következő két csapat, az FTC-Telekom és a Csíkszereda 37-37 pontot szerzett, majd 31 ponttal az UTE a nyolcadik. A tülekedés főleg a középmezőny elejére és közepére összpontosul, a 4. és a 7. helyezettek között mindössze 3 pont a különbség. Mindent össze kell gyűjteni, ami elérhető, mivel csak az alapszakasz 1-6. helyezése jelent biztos továbbjutást, az alapszakasz pedig február 5-én befejeződik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában