Erste Liga

2022.12.28. 17:08

Mindent kiadtak magukból a DEAC hokisai

György József elégedett volt tanítványai teljesítményével az 1 szerzett pont ellenére is.

György Józsefék nagyot küzdöttek az egyenlítésért | Forrás: Napló-archív

A DEAC jégkorongosai kedden este Miskolcon vendégeskedtek a DVTK Jegesmedvék otthonában az Erste Liga alapszakaszában. A mérkőzés három harmad után 2–2-es döntetlenre végződött, aztán mivel az 5 perces hosszabbítás sem hozott gólt, jöhetett a szétlövés, amiben a hazaiak bizonyultak jobbnak. A debreceni hokisok így 1 ponttal tértek haza a keleti rangadóról.

A mérkőzést követően György József vezetőedző értékelt a Haonnak.

Őszintén azt mondhatom, hogy nagyon jól játszottak a fiúk. Annak ellenére, hogy az első harmad végén 2–1-re vezetett a Diósgyőr, mi voltunk a veszélyesebbek, hiszen kétszer annyi lövésünk volt, mint az ellenfélnek.

Sajnos megint egy hamar bekapott góllal kezdtünk, amire gyorsan válaszoltunk, de 28 másodperccel később már megint a házigazda vezetett. Ezt követően viszont nagyon sokat tettünk az egyenlítésért, ami pár perccel a vége előtt sikerült is. A büntetőknél pedig már nem a tudás vagy a befektetett energia számít, hanem igazából szerencse kérdése, hogy ki lő be többet – fogalmazott.

A szakember hangsúlyozta, hogy teljesen elégedett volt tanítványaival, mert mindent beleadtak a jégen. Azon a jégen, amivel a második játékrészben komoly gondok akadtak:

a középső harmadban egy 30-40 centiméteres csík kitört a pályából, emiatt több mint 40 percig állt a meccs.

– Sajnos ez megtörte a lendületünket, mert úgy éreztem, hogy az első hét percben jobbak voltunk a miskolciaknál. Azonban a kényszerű szünetet követően a harmad további részében már a hazaiak domináltak – emlékezett vissza.

Bíznak a legjobbakban

Az egész világot érintő energiaár-emelkedések a sportvilágot sem kímélik, ráadásul a jégkorong esetében kifejezetten költséges a megfelelő körülmények megteremtése. Papp László, Debrecen polgármestere az október végi közgyűlésen jelentette be, hogy a város csak december 31-ig tudja önállóan finanszírozni a Debreceni Jégcsarnok fenntartását, azt követően külső források bevonására is szükség lesz.

Ez a kérdés még mai napig aktuális, de György Józsefék igyekeznek kizárólag az edzésekre és a mérkőzésekre koncentrálni. – Tudjuk, hogy vannak a világban fontosabb dolgok is jelenleg, mint a jégkorong, de nagyon érzékenyen érintene minket, ha nem folytathatnánk tovább.

Azonban nekem, mint vezetőedzőnek és a játékosoknak nem az a feladatunk, hogy ezzel foglalkozzunk, hanem hogy a lehető legjobban végezzük a munkánkat. Bízunk a legjobbakban, és reméljük, hogy hamarosan lesz hivatalos állásfoglalás is ezzel kapcsolatban

– fogalmazott a tréner. 

A DEAC-nak valóban a munkára kell koncentrálnia, hiszen pénteken a listavezető Budapest Jégkorong Akadémia látogat Debrecenbe. – Senki nem szeret ellenük játszani a ligában, mert gyorsak, pontosak és kíméletlenül kihasználják az ellenfél minden hibáját. Korábban már egyszer nyertünk ellenük hat gólt szerezve, és ezt nem sok csapat mondhatja el magáról a bajnokságban.

Szerintem a harmadok első néhány percei lesznek a kritikusak, azokban az időszakokban, ha lehet, annál is jobban kell koncentrálnunk, mint ahogy egyébként szoktunk

– mondta a vezetőedző. Hozzátette, sajnos az sem segít a helyzetükön, hogy még mindig több játékosukat is nélkülözni kénytelenek sérülés miatt. 

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában