Helyi sport

2022.10.19. 13:55

Lenyűgözte az Eb-győztes futballistát a Nagyerdei Stadion

Marcos Senna a Villarreal nagyköveteként érkezett Debrecenbe.

Marcos Senna (balra) és Ike Thierry Zaengel, a DVSC igazgatótanácsának elnöke | Forrás: Molnár Péter

A Debreceni VSC Labdarúgó Akadémia vezetősége kedden délután sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Villarreal CF együttesével kötnek együttműködési megállapodást. Az eseményen részt vett a spanyol válogatottal 2008-ban Európa-bajnokságot nyerő Marcos Senna is. A Brazíliában született, középső középpályásként játszó labdarúgó 11 évet töltött a „Sárga Tengeralattjárónál”, amelyben 292 bajnoki találkozón szerepelt és 2006-ban BL-elődöntőig jutott.

Az egykori klasszis futballista a Villarreal nagyköveteként volt jelen és írta alá az együttműködési szerződést a DVSC-vel. Az esemény után Marcos Senna elárulta a Haonnak, hogy korábban még nem járt Magyarországon, de nagyon tetszett neki Debrecen.

– Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek ebben a lenyűgöző stadionban – mondta, majd áttért az együttműködésre. – Van egy olyan módszertanunk az edzőképzéssel és a játékosneveléssel kapcsolatban, ami sikeresnek bizonyult. Azt gondolom, hogy a DVSC sokat profitálhat abból, ha ezt a metódust itt is meghonosítjuk

– fogalmazta meg véleményét.

A nagykövet elmondta, hogy a Villarrealnál abban hisznek, hogy akkor lehet az első számú gárda eredményes, ha az utánpótlásképzés tökéletesen működik. – Egy igazi nagy klubot csak így lehet működtetni.

A Lokinál is azt szeretnénk elérni, hogy az akadémia együttesei minél sikeresebbek legyenek, hogy aztán erre alapozva lehessen a nagy csapatot is felépíteni

– hangsúlyozta.

Végül Marcos Senna végül elárulta, hogy a magyar válogatott elmúlt néhány mérkőzését figyelemmel követte, és még a képernyő előtt is megragadta az a fantasztikus hangulat, amit a Puskás Arénában látott. Az angolok elleni, idegenbeli 4–0-s győzelem pedig rendkívül meglepte őt.

BA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában