Labdarúgás

2022.06.19. 12:49

A bátor futball jutalma a bronz

Halász Zoltán együttese hazai pályán volt különösen erős.

Forrás: Kovács Péter/Hajdú-bihari Napló

Talán kicsit önmagukat is meglepve végeztek a hajdúsámsoniak a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság harmadik helyén. Halász Zoltán játékos-edző alakulata 17 győzelemmel, 5 döntetlennel és 8 vereséggel fejezte be a szezont, ugyanúgy 56 pontot gyűjtve, mint a negyedik DEAC.

– Az eredeti célkitűzésünk az első hat hely valamelyikének a megszerzése volt – emlékezett vissza a Hajdú-bihari Naplónak Halász Zoltán. – Ezt reálisnak tartottam, de hogy a dobogón végezhetünk, csak a jó őszi szereplést követően vetődött fel.

Akkor is csak titkon, mert bár nyáron igazoltunk 6-7 jó képességű játékost, közülük ketten a télen továbbálltak.

De hiába gyengültünk a táv felénél, a tavasszal néggyel több pontot szereztünk, ami azzal magyarázható, hogy a télen állt össze a csapat. A támadófoci híve vagyok, tavasszal már nem volt olyan meccs, ahol visszaálltunk volna, hanem próbáltunk minél többször letámadni. Úgy vélem, ez a bátor foci hozta meg az eredményt igazából  – magyarázta a szakember.

Más otthon játszani

Böngészve a statisztikát kiviláglik, hogy kissé kétarcú volt az együttes, hazai pályán (11 győzelem, 2-2 döntetlen és vereség)  remekeltek a sámsoniak, ám idegenben (5 győzelem, 3 döntetlen, 7 vereség) már kevésbé ment jól. – Távol az otthonunktól sem álltunk hozzá a meccsekhez más mentalitással, tehát ott is ugyanúgy próbáltuk a saját játékunkat játszani, de hazai pályán azért a többi csapat is jobban össze tudja kapni magát.

Saját közönség előtt mindig más játszani, itt a megyében amúgy is előfordul – nálunk szerencsére nem – néhány gárdánál, hogy a focisták a hazai meccseken mind megjelennek, az idegenbeli túrákon viszont már alacsonyabb a részvételi hajlandóság.

A balmazújvárosi mellett szerintem a mi pályánk a legjobb most a megyében, öröm rajta focizni. Tavasszal – látva a jó szereplést – a közönségünk a csapat mellé állt, és idegenben is elég sokan elkísértek minket a vége felé, ami egy plusz energiát, plusz lökést adott a fiúknak – ismerte el.

Beleszokott

Halász Zoltán már évek óta játékos-edzőként dirigálja a Hajdúsámsont. Mint fogalmazott, az első időszakban még furcsa volt számára a szituáció, de mostanra már teljesen beleszokott. – Ahogy rutinosabb vagyok, jobban és higgadtabban reagálom le az egyes történéseket. Az elnökünkkel szoktuk megbeszélni a meccseket, de nem szól bele a szakmai munkába, teljesen szabad kezet kapok tőle – mondta el a szakember.

A következő idényt szem előtt tartva a sámsoniak már 3-4 emberrel felvették a kapcsolatot, de a legnagyobb erősítés az lehet, hogy úgy néz ki a meghatározó játékosok közül senki nem távozik majd a nyáron. Amennyiben ez így lesz, Halász Zoltánék jövőre is megcélozzák a dobogót.

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában