Strandröplabda

2022.05.30. 16:20

Megyénkben is elindul az egyik leglátványosabb sportág szezonja

A Tikkadt Szöcske Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság idén hét fordulóból áll majd.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A megyei röplabda szövetség idén immár tizedik alkalommal rendezi meg a Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokságot. A versenyen az elmúlt évekhez hasonlóan ismét női, férfi és vegyes párosok vehetnek részt, de az idén a 2004-ben és azután született hölgyeknek U18-as kategóriában is hirdettek versenyt. A női, leány, valamint a férfi párosok küzdelmei egy forduló kivételével szombaton, míg a vegyes párosoké ugyancsak egy kivétellel vasárnap lesznek.

A jelentkezés és regisztráció mindkét nap reggel 8 és 9 óra között történik az aktuális helyszín bejáratánál.

Minden fordulóban lesznek díjazások, emellett az összesített pontverseny győztesei elnyerik a Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság győztese címet. A szervezők igyekeznek támogatók segítségével minden fordulóban az okleveleken, érmeken, kupákon kívül más ajándékokkal is kedveskedni.

Új kategóriában

– Az előző évben az U19-es leány kategória volt állandó, idén megkérdeztük a résztvevő csapatokat, hogy ebben legyen-e valami változtatás, és a fiatalítás mellett tették le a garast. Ennek eredményeképp idén U18-as kategóriában mérik össze tudásukat a fiatalok. A sorozat a jól bevált helyszíneken lesz idén is: Debrecenben, Berekfürdőn és Hajdúböszörményben két-két fordulót, míg Hajdúszoboszlón egy fordulót bonyolítunk le – mondta el a Hajdú-bihari Naplónak Szombathy András főszervező. A hétfordulós bajnokság június 5-én kezdődik a debreceni Kerekestelepi Fürdőben, amelyen játéktudástól és előképzettségtől függetlenül bárki indulhat. Mint a dátumból kiderül, a pünkösdre való tekintettel kivételesen vasárnap és hétfőn zajlik majd a megmérettetés.

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában