Futsal

2022.02.17. 11:44

DEAC–MVFC: Dobi Attila érezte, hogy megfog egy büntetőt

Rábl János szerint egy tipikus ki-ki meccset játszottak a kupában.

Dobi Attila (j) és Szabó János Ábel a szerdai mérkőzésen | Forrás: Czinege Melinda

A férfi futsal Magyar Kupában a DEAC 3–3-ra végzett hosszabbításban, majd a büntetőpárbajban 5–4-re legyőzte az MVFC-t szerdán. A debreceniek sikerükkel bejutottak a negyeddöntőbe, míg a Mezei-Vill búcsúzott.

A találkozó után a berettyóújfaluiak csapatkapitánya, Rábl János értékelt a Hajdú-bihari Naplónak. – Nehéz mérkőzés volt, a hazai pálya mindenképpen a Debrecennek kedvezett. Ez egy tipikus ki-ki csata volt, többször is vezettünk, de nem tudtuk megtartani az előnyünket. Viszont minden tiszteletem a DEAC-játékosoké, hogy ők az ilyen borítású csarnokban tudnak készülni. Talán az volt a fordulópontja a rangadónak, hogy a végén büntetőrúgásokra került sor. Hétfőn ismét itt fogunk pályára lépni, az sem lesz könnyebb párharc. Egy kicsit fel kell frissülnünk, pár dolgot át kell vennünk erről a kupameccsről, reméljük, hogy a bajnokin szerencsésebbek leszünk – mondta az MVFC játékosa.

A rangadót követően a hazaiak hálóőre, Dobi Attila is elmondta véleményét a meccsről lapunknak. – Voltak hibáink a találkozón, főleg az első félidei védekezésünkben. Nekem is kellett védéseket bemutatni, igyekeztünk mindig kisegíteni egymást. A szünetben megbeszéltük, mire kell odafigyelnünk, ezt követően már nem is volt annyi helyzete a Mezei-Villnek. A gólokat jó pillanatokban szereztük, viszont mindig érkezett rájuk válasz, ezért lett ilyen szoros a végeredmény. 

A büntetőkre nem készültem külön, végig extázisban voltam a mérkőzésen, biztos voltam benne, hogy egyet azért ki fogok védeni.

Köszönöm a srácoknak, hogy nem hibáztak, mert az is kellett a továbbjutáshoz. Hétfőre nagyobb taktikai csatát várok, vélhetően mindkét oldal készülni fog a másikból, mi is próbáljuk kijavítani a hibáinkat – zárta gondolatait a kapus.


A két csapat hétfőn este tehát ismét egymásnak feszül, ezúttal a bajnokság rájátszásában.

 

Arany Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában