DKSI

2021.08.12. 14:22

Itthoni és külföldi sikerek születtek kerékpározásban

Az elmúlt két hétvégén hazai és nemzetközi versenyen is érdekelt volt a DKSI.

Fotó: DKSI-Archív

Az egyik rangos utánpótlásverseny, a 44. KSI Kupa futamai a július 31. – augusztus 1-ei hétvégén voltak, időfutam és mezőny versenyszámokban. Az U19 és Elit számára 20 km, az alsóbb korcsoportok illetve a nők számára 8,8 km távon indult a program szombaton Kunhegyes és Tiszagyenda között. Rögtön 5 dobogós helyet hozott a csapat: U15-ben 3. lett Böszörményi László, WU19-ben 1. Németh Bettina, 2. Papp Evelin, és U19-ben Szijártó Zétény győzött, Anda Attila pedig bronzérmet szerzett.

A vasárnapi mezőnyversenyen több külhoni csapat indulásának köszönhetően színvonalas verseny sikeredett. Itt is arattak a DKSI-s fiúk és lányok: U15-ben (60 km-en) Böszörményi László győzött, U17-ben Böszörményi András hajszállal lemaradva a 4. lett. A WU19-es lányok számára 60 km volt a táv, itt Németh Bettina és Papp Evelin ismét elhozták az 1. és 2. helyet. Az U19-re 123 km várt, a feladatot sikeresen oldották meg a fiúk, hiszen Orosz Bálint győzött, Sidló Dániel pedig ezüstérmet szerzett, Anda Attila az 5. helyen érkezett célba.

Szerbiai megmérettetés

Augusztus 7–8-án Belgrádba utaztak a DKSI versenyzői, a már szokásosnak mondható ,,Belgrade Trophy Milan Panic” U19-es versenyre, melyet idén 50. alkalommal rendeztek meg, színvonalas nemzetközi mezőnnyel. A szombati prológ 4 km volt, itt Szijártó Zétény 4. helyen végzett, 48 km/h feletti átlaggal. 7. lett Drijver Bertold, aki még szintén 48-as tempót tudott hozni, 19. Orosz Bálint, 28. Anda Attila, 39. Sidló Dániel. A mezőny maga nem volt nagy, hiszen 55 fővel zajlott a verseny. Aznap délután 100 km mezőnyverseny várt a fiúkra, ahol a főmezőnyben 4. és 5. helyen érkezett Bálint és Zétény, majd jó 2 percre a 17. helyen Bertold, szűk 5 percre a 29. helyen Sidló Dani, Anda Attila pedig a 33. lett. Zéti ezzel összetettben már a 3. helyen szerepelt. Vasárnap 80 km várt a mezőnyre, ez a futam is teljesen sík útvonalon zajlott. Zétény itt a 6. helyen végzett, ezzel megtartotta összetettben a pozícióját és 3. helyen zárta a versenyt. A szakaszon 29. lett Anda Attila, 32. Orosz Bálint, 34. Sidló Dani és 42. Drijver Bertold. Így összetett értékelésben Bálint a 12., Bertold a 17., Attila a 28. és Dani a 32. helyen zárt.

HBN

Borítóképen: A DKSI versenyzői, balról: Anda Attila, Sidló Dániel, Drijver Bertold, Orosz Bálint és Szijártó Zétény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában