atlétika

2021.07.19. 13:52

Jobban van Hodossy-Takács Sámuel bokája, csökkent a duzzanata is

Jó hír a debreceni atlétika kedvelőknek, javul a sportoló állapota.

20210516 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló Atlétikai Csapatbajnokság keleti elődöntője az Oláh Gábor utcai Atlétikai Centrumban. képen: Hodossy-Takács Sámuel magasugró

Fotó: Napló-archív

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, Hodossy-Takács Sámuel számára nem úgy alakult a hétvégén a tallinni U20-as Európa-bajnokság, ahogy azt szerette volna. A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola magasugrója bokasérülést szenvedett, így pedig a döntőt már nem is vállalta az észtországi korosztályos kontinensviadalon.

„Egy pillanat, egy rossz mozdulat, és Samu bokasérülést szenvedett, még ő maga sem emlékszik rá, hogy melyik pillanatban történt konkrétan az eset”

– emlékezett vissza az ominózus pillanatra lapunk kérésére Samu edzője, Perényi Gabriella. A trénert hétfőn még Tallinnban sikerült elérnünk, elmondta, hogy sokat javult Samu bokája, már nem annyira duzzadt, mint a hétvégén, a világbajnokságra szerinte teljesen helyre fog jönni a fiatal atléta, úgy látja, rövid távú lesz a gyógyulása versenyzőjének. – Mindent megteszünk annak érdekében már Észtországban is, hogy mielőbb visszatérhessen Samu, kedden repülünk haza, onnantól pedig még vár pár kezelés rá, de az első vizsgálatok azt mutatják, hogy mire kell, rendben lesz az ugróláb is – mondta Perényi Gabriella. Végül kiemelte, hogy nagyon szomorúak amiatt, hogy a hétvégén nem tudta vállalni a finálé megmérettetéseit Hodossy-Takács Sámuel, de a nagyobb cél érdekében ezt az áldozatot meg kellett hozniuk.

„Jól érzi magát Samu, bizakodó ő is a jövővel kapcsolatban, nem mellesleg a nagy terveit sem dobta el a sérülése miatt.”

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában