Izmos sikerek

2021.06.08. 15:12

Előkelő helyekre domborították magukat a debreceni fitneszesek

Kiválóan szerepeltek a múlt szombaton rendezett próbatételen.

Fotó: Kecskés Melinda-archív

Testépítők mérettették meg magukat múlt szombaton Tatabányán, a Földi Imre sportcsarnokban. Az INBA Grand Prix 2021 naturál testépítő- és fitneszversenyen a Fiszej SE sportolói, Sápy Cecília és Szabó Antal kiválóan szerepeltek.

Szabó Antal (balról), Kecskés Melinda és Sápy Cecília | Fotó: Kecskés Melinda-archív

Sápy Cecilia testnevelő tanárként eleve rendelkezett a megfelelő adottságokkal. A felkészülés ideje alatt számos tényezőre figyelnie kellett: erősítés, kardioedzés, a színpadi mozgás gyakorlása, rengeteg pózolás, továbbá fontos volt a megfelelő és hozzá illő színpadi ruha, cipő, illetve smink megválasztása. Cecília a Sport Modell +35 éves kategóriában lépett színpadra, és az elődöntő összevetései alapján bekerült a döntőbe a TOP 5 versenyző közé. A döntőben a riválisok T-sétával prezentálták arányosan kidolgozott izmaikat, és újra bemutatták a kötelező pózokat is. Sápy Cecilia végül az előkelő negyedik helyet érte el – tudtuk meg felkészítőjétől, Kecskés Melindától.

Szabó Antal és Sápy Cecília | Fotó: Kecskés Melinda-archív

Szabó Antal a Vezér Fitness fiatal versenyzője, aki hét hónapon át napi szinten edzett. Minden szigorú szabályt következetesen betartott, és 22 kg-ot fogyott, hogy a legjobb formával álljon színpadra. Két versenyszámban mérette meg magát, a Novice Bodybuilding és az Open bodybuilding180 cm alatti kategóriájában. Szabó Antal a Novice kategóriában 18 versenyzővel mérette meg magát, s azt már a színpadra lépésekor látni lehetett, hogy kiváló a formája és szépen pózol. Anti kivívta a megmérettetésen pontozó 7 bíró elismerését, és bekerült a TOP 5 versenyző közé. Mivel a döntőben még magabiztosabban mozgott a színpadon, végül az ő nyakába került az aranyérem, továbbá megnyerte a Novice kategóriát is.

Szabó Antal a kupával | Fotó: Kecskés Melinda-archív

Délután Szabó Antal újra színpadra állt az Open Bodybuilding 180 cm kategóriában, ahol ismét a legjobb öt versenyző egyik lett, majd végül az előkelő ötödik helyen végzett.

A legeredményesebbek különleges érmet és kupát, továbbá értékes ajándékot kaptak.

Sápy Cecilia és Szabó Antal felkészülését Kecskés Melinda, valamint Gábor Attila segítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában