Magyar Kupa

2021.04.07. 08:00

Megismételhetik a kosarasok a jégkorongosok bravúrját

Ehhez első lépésben a Szegedet kell felülmúlniuk a kupa negyeddöntőjében.

2021.02.27. Alba Fehérvár- DEAC nbI kosárladba bajnoki mérkőzés. Szfvár. Nagy Norbert. Fejér Megyei hírlap.

Fotó: MW-archív

A koronavírus járvány miatt a szokásos téli időpont helyett a az alapszakasz végén rendezik meg a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa idei kiírását. A Fehérvár, a Szolnok, a Falco, a Szombathely, a Szeged, a Paks, és a Körmend mellett a hajdúsági drukkerek legnagyobb örömére a DEAC kosarasai is ott vannak a legjobb nyolc között. A kupát szerdától vasárnapig rendezik a budapesti Ludovika Arénában, az összecsapások zárt kapusak lesznek, a gárdák a mérkőzések között egy-egy nap pihenőt kapnak.

A negyeddöntőben a DEAC a szezon meglepetéscsapatának számító Szeged együttesével mérkőzik meg szerdán 18 órától. Szrecsko Szekulovics alakulata – éppen a debrecenieket megelőzve – harmadikként zárta az alapszakaszt, az ellenben jó előjelnek tűnik, hogy a bajnokságban lejátszott mindkét egymás elleni meccset Polyák Lászlóék nyerték.

Kovács Adrián vezetőedző az egyetemisták honlapján elmondta, mivel a egy meccsen dől el a továbbjutás, nem engedhetik meg maguknak, hogy az aktuális ellenfelünkön kívül másfelé is elkalandozzon a figyelmük. „Kizárólag a Szegedre kell koncentrálnunk, és arra, hogy a lehető legmagasabb színvonalon tudjuk megvalósítani előzetes elképzeléseinket. Ha a felkészülést is beleszámítjuk, ez lesz idénybeli hetedik „randevúnk” a Tisza-partiakkal, tehát jól ismerjük őket, ahogyan ők is minket. Az fog majd dönteni, hogy melyik csapat tudja agresszívabban a másikra erőltetni akaratát, valamint, hogy ki tudja jobban semlegesíteni ellenfele kulcsembereit.” – nyilatkozta a szakember.

Amennyiben a hajdúságiak sikerrel veszik az első akadályt, pénteken a Paks–Körmend párharc győztesével találkoznak majd a fináléba jutásért. A legjobbakat a szövetség honorálja: a kupagyőztes hárommillió, az ezüstérmes másfél millió, míg a harmadik helyezett csapat kilencszázezer forintos pénzjutalomban részesül.

MSZ

A Zsíros Tibor K&H Magyar Kupa 2020-21-es kiírásának programja

Szerda

13 óra: Alba Fehérvár–Szolnoki Olajbányász

15:30: Falco Vulcano-Energia KC Szombathely–PVSK-Veolia

18 óra: DEAC–Naturtex-Szte Szedeák

20:30: Atomerőmű SE–EGIS Körmend

Péntek

15 óra: elődöntő

17:45: elődöntő

Vasárnap

16:30: bronzmérkőzés

19:30: döntő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában