vízilabda

2021.04.10. 13:03

Behúzta a legfontosabb meccset a DVSE! – fotókkal

Kiesési rangadót vívott szombat délelőtt a debreceni vízilabda csapat a KSI ellen, s óriási izgalmak közepette győztek Kósikék.

Fotó: Kiss Annamarie

„Ez így nem lesz ugyanaz, és egyszerű sem!” – fogadott a Debreceni Sportuszoda bejáratánál egy hölgy arra utalva, hogy a DVSE edzője, Miroszlav Bajin nem ülhet a kispadon piros lapos eltiltása miatt. Kardos Sándor, másodedző viszont legalább olyan tűzzel égett, mint ahogy a szerb tréner szokott, főleg, hogy elég hamar kétgólos előnyhöz jutott a vendég együttes. Ezután felébredt a DVSE, s elkezdett vízilabdázni, de így is egygólos előnye volt az első negyed végén a KSI-nek.

 

Kósik feljavulása volt a kulcs

A második negyedet mintha átaludta volna a debreceni csapat, Kósik sem védett jól, mindent összevetve megérdemelten nyerte meg három egységgel a játékrészt a fővárosiak. Csakhogy így a nagyszünetre négygólos fórja volt a Központi Sportiskolásoknak (4–8).

A harmadik etapra Kardos Sándor összekapta a gárdát, öröm volt nézni a játék minden elemében a DVSE-t. Ennek pedig meg is lett az eredménye, már 10–5-re is vezettek a vendégek, innen viszont sikerült ikszre visszajönnie Macsiéknak. Elkezdett parádésan védeni Kósik: ziccert fogott meg, ötméterest védett. Az egyik labdaszedő kisfiú pedig ennek örömére hangos kiáltás után ugrott egy hasast (ahogy régen a strandon mondtuk) a medencébe.

Az örömre a negyedik játékrészben is volt oka a hazaiaknak, hiszen az összeszedett játékuknak köszönhetően mindig egy lépéssel a KSI előtt voltak. Izgalmakban ugyan nem volt hiány, Kósik még kétszer védett az utolsó egy percben bravúrosan, majd győzött a cívisvárosi alakulat, mellyel nagy lépést tett a céljai felé.

Palánki István

A tények

Férfi vízilabda OB I., 26. forduló

DEBRECENI VSE–KSI SE 13–12 (3–4, 1–4, 6–3, 3–1)

Debrecen, zárt kapuk mögött, V.: Debreceni, Kovács Cs.

DEBRECEN: KÓSIK – Macsi M. 1, MACSI P. 4, Zsilák, Süveges 1, SMITULA 2, KRASZNAI 2

Csere: Nagy N. I. 1, Oltean, Stefanidesz, Tőzsér 1, Takács K. 1, Pethe

Másodedző: Kardos Sándor

KSI: Danka – Tóth B., SZALAI P. 4, PETŐ A. 2, Gábor L. 2, ORSZÁGH 2, Nagy Ákos 1

Csere: Pető Á., Pocsai, Deák, Némethy, Szépfalvi 1

Edző: Horváth János

Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 10/5

Gól – ötméteresből: 2/2., ill. 3/2.

Kipontozódott: Szalai P. (25.p.), Nagy Ákos (29.p.)

Kiállítva (végleg cserével): Somorjai (24.p.), Takács K. (28.p.)

Mesterszemmel

Miroszlav Bajin: – Serdülő csapattal diktálta az egész mérkőzésen a tempót a KSI, de elfáradtak. Nagyon rossz volt az irodából nézni a meccset, három-négy inkfarktusom is lehetett volna, de szerencsére feljavult a játékunk. Fontos pontokat szereztünk, jól dolgoztunk a héten.

Horváth János: – Nem tudok mit mondani, gratulálok a Debrecennek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában