Világliga

2021.01.06. 12:11

A vízilabda elitje érkezik Debrecenbe

Újabb rangos esemény házigazdája lesz Debrecen, bár ezúttal nézők nélkül.

Fotó: Matey István

FINA vízilabda-világliga selejtezőt rendez január 8-10. között Debrecen nyolc ország részvételével. A magyarok Olaszország válogatottjával mérkőznek meg a negyeddöntőben pénteken a Sportuszodában, továbbá Montenegró együttese Horvátországgal játszik, de lesz egy Franciaország-Görögország összecsapás is. A spanyolok korábban már legyőzték Szerbiát, így ők biztosan ott lesznek a szombati elődöntőben. Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke elmondta, hogy nem véletlenül esett a választás éppen a cívisvárosra, bebizonyították a debreceniek az elmúlt évtizedben, hogy mindenféle szervezésben profik. – Biztosak vagyunk benne, hogy a koronavírus alatt is mindenre oda fognak figyelni a szervezők. A sportolóknak „buborékban” kell élniük, s a Debreceni Egyetem is közreműködött abban, hogy minél előbb elkészüljenek a PCR-tesztek, ugyanis a torna körül bármilyen munkát ellátó összes személynek kötelező a negatív teszt, ezzel is védve mindenki egészségét – foglalta össze a szakvezető a járványügyi intézkedéseket a Napló kérdésére.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke | Fotó: Matey István

A kétszeres olimpiai bajnok külön kitért a szövetség elvárásaira is a magyar válogatottal szemben: – Fontos lesz ez a megmérettetés az olimpia szempontjából is, így nagyon jó és színvonalas játékot várok a mieinktől. Azzal tisztában vagyunk, hogy régen volt vízben a nemzeti csapat, és ezen a tornán majd mindenki minket akar megverni, ezért az eredménytől függetlenül fogjuk vizsgálni, hogy hol is tartunk éppen nemzetközi szinten.

Befejezésül Vári Attila azt is elmondta, örül, hogy minden jónevű válogatott képviselteti magát a világliga ezen szakaszán.

Papp László polgármester (balról) és Vári Attila | Fotó: Matey István
Fotó: Matey István

A megmentő szerepköre

A sajtótájékoztatón részt vett Papp László debreceni polgármester is, aki elmondta, megtisztelőnek érzi, hogy épp Debrecen lehet a rendezvény megmentője (elcsúsztatott programról van szó), s több megközelítésből is kiemelt jelentőségűnek ítéli meg a világligát.

– Hosszú idő után újra nemzetközi sporteseménynek adhatunk otthont, mely mindig nagyon fontos a város életében. Azért is mondtunk igent a felkérésre, mert szeretnénk a pozíciónkat tovább erősíteni a nemzetközi sportszíntéren, de turisztikai vonatkozásában is érdekes lehet ez a három nap Debrecenben, a szállodáink zárva tartanak, de most azért több mint kétszáz ember megtölti élettel ezeket – mondta el a városvezető.

A rendezvény zárt kapus lesz, de az M4 Sport a mérkőzések többségét élőben közvetíti.

Palánki István

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/ferfi-vizilabda-vilagliga-debrecenben-kilenc-europa-bajnok-es-ket-ujonc-a-keretben-4881682/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában