tollaslabda

2020.09.07. 16:57

Éremeső az utánpótlás OB-kon

A HTSE versenyzői 5 országos bajnoki cím mellett 3 ezüst- és bronzérmet szereztek.

Fotó: Napló-archív

A tavaszi sportszezon közepén leálltak a versenyek megrendezésével külföldön és belföldön egy-aránt. Ezért a Hajdúszoboszlói Tollaslabda Sportegyesület versenyzői is nagyon ki voltak már éhezve az augusztus utolsó és szeptember első hétvégéjén megrendezésre kerülő tollaslabda-utánpótlás országos bajnokságokra.

Egyesben és párosban

Az U15 és az U19-es korosztály magyar bajnoksága Budapesten volt a Hodos Tamás Tollaslabda Csarnokban. A HTSE öt induló versenyzője közül senki sem jött haza üres kézzel.

A klub sportolói közül az U15 korosztály fiú páros számának ezüstérmét hozta el Balogh Ádám budapesti párjával, a lány páros bronzérmét pedig Karalyos Etelka szerezte meg pécsi párjával közösen. Az U19 korosztály lány egyéni számának országos bajnoka a klub 16 éves versenyzője, Mészáros Petra lett, aki a lány párosban pécsi párjával sem talált legyőzőre. A korosztály fiú páros versenyszámának bronzérme szenzációs játékuk jutalmául Tóth Levente és Kígyós Keán nyakába került. Keán ezenkívül a debreceni Orosz Teklával a vegyes páros versenyszám bronzérmét is megszerezte. A debreceni Tóth Kristóf fiú egyesben 3. helyezett lett.

Rengeteg nevező

Szeptember első hétvégéjén Pécsett volt az U13 és az U17 korosztály magyar bajnoksága, amin három szoboszlói tollasozó vett részt, hogy összemérje magát a korosztály legjobbjaival. Erre a versenyre is közel 100 játékos nevezett be több számban.

Az U13 korosztály lány egyéni számának ezüstérmese Karalyos Etelka, aki a lány páros számának országos bajnoka lett pécsi párjával. Az U17 korosztály fiú egyéni küzdelme egyenes kieséses volt, mely során a 13 éves Balogh Ádám több versenytársát is maga mögé szorította, nagy meglepetést okozva ezzel az idősebb indulóknak. A fiúk egyéni számának bajnoka immár negyedik alkalommal a debreceni Tóth Kristóf lett, itt Kigyós Keán ezüstérmet szerzett. Keán e mellé még két országos bajnoki címet is begyűjtött, hiszen mind a fiú páros Tóth Kristóffal, mind a vegyes páros számban a budapesti Vetor Nikollal a dobogó legmagasabb fokára állhatott és minden indulót maga mögé utasított.

HBN

A Hajdú-Bihar megyei tollasozók eredményei

U13 Országos Bajnokság

Leány egyes 2. helyezett: Karalyos Etelka (Hajdúszoboszlói TSE)

Leány páros országos bajnok: Karalyos Etelka (HTSE), Dorozsmai Hédi (MASE)

U15 Országos Bajnokság

Fiú páros 2. helyezett: Balogh Ádám (HTSE), Koncz-Gergátz Huba (VSE)

Leány páros 3. helyezett: Karalyos Etelka (HTSE), Dorozsmai Hédi (MASE)

U17 Országos Bajnokság

Fiú egyes országos bajnok: Tóth Kristóf (Debreceni TC-DSC-SI)

2. helyezett: Kigyós Keán Gábor (Hajdúszoboszlói TSE)

Fiú páros országos bajnok: Kigyós Keán Gábor (HTSE), Tóth Kristóf (DSC-SI)

Vegyes páros országos bajnok: Kigyós Keán Gábor (HTSE), Vetor Nikol (NKESE)

U19 Országos Bajnokság

Leány egyes országos bajnok: Mészáros Petra (Hajdúszoboszlói TSE)

Leány páros országos bajnok: Mészáros Petra (HTSE), Pytel Panna (MASE)

Fiú egyes 3. helyezett: Tóth Kristóf (Debreceni TC-DSC-SI)

Fiú páros 3. helyezett: Kigyós Keán Gábor, Tóth Levente (Hajdúszoboszló TSE)

Vegyes páros 3. helyezett: Kigyós Keán Gábor (HTSE), Orosz Tekla (DSC-SI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában