újra a pályán

2020.09.22. 14:22

Szarvason folytatják a versenyt a debreceni disc golfosok

Alig fejeződött be a nagyerdei disc golf verseny, a debreceni sportolók pénteken már Szarvason folytatják a versenyzést.

Fotó: Szathmáry Zsolt-archív

Szeptember 19-én és 20-án a Nagyerdő adott otthont a III. Debrecen Disc Golf Open versenynek, amellyel a szervező Debreceni Frizbi Sportegyesületnek az volt a célja, hogy felhívja a helyi lakosok figyelmét a sportágra, és versenyzési lehetőséget biztosítson a sportággal ismerkedő a játékosok számára – olvasható az egyesület

–A disc golf szakosztályunk ismét jelesre vizsgázott szervezésből – mondta el Fodor László a Debreceni Frizbi Sportegyesület elnöke. – A lebonyolítás zökkenőmentes volt, sok-sok érdeklődő akadt. Sőt az eredetileg 30 fős résztvevő létszám a második versenynapra 36-ra duzzadt, ugyanis akadtak olyan érdeklődők, akik miután megismerkedtek a sportággal szombaton, annyira fellelkesedtek, hogy másnap is visszatértek, hogy kipróbálják magukat a mezőnyben.

A verseny öt kategóriában zajlott. Amatőr kategóriában Simon Anikó (Miskolc) és Almási István (Debrecen) végzett az élen, haladó kategóriában Petróczy Anna (Budapest) és Fodor Péter (Debrecen) szerezte meg az első helyet, a profik között pedig Altoray Erich (Budapest) bizonyult a legjobbnak.

A debreceni sportolók közül többen csak néhány napot pihennek, és már folytatják is versenyzést, ugyanis Szeptember 25-27. között a szarvasi arborétumban zajlik a Disc Golf Országos Bajnokság és az Arbopen nyílt disc golf verseny, amelyen a Debreceni Frizbi Sportegyesület 13 sportolója is részt fog venni.

Az egyesület elnöke a tervekről is szót ejtett: „Szépen fejlődik a sportág itt Debrecenben. A következő célunk az, hogy olyan versenyt szervezzünk, amely országos szinten is megmozgatja a disc golfozókat, és a sportág helyi népszerűsítésére is vannak ötleteink.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában