Odatették magukat

2020.09.30. 08:08

Négy debreceni arany a békéscsabai kerékpárversenyen

Hatodik alkalommal rendezték meg a Kritérium Országos Bajnokságot.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Az előző években is kitűnő rendezés és technikás pálya várta a versenyzőket, ennek köszönhető, hogy az idén is Békéscsaba volt a verseny színhelye. A hagyományos békéscsabai belvárosi körpályán került sor az idei versenyre is, amelyen 15 korcsoportban mérték össze erejüket a sportolók. Az 1000 méter hosszúságú pálya a Széc­henyi u. – Malom tér – Kiss Ernő u. – Kossuth tér – Széchenyi u. vonalon húzódott.

Az elit korcsoportban magabiztosan győzött Lovassy Krisztián, a londoni olimpia indulója, Európa-bajnoki ezüstérmes sportoló. Haladó, serdülő és ifjúsági korcsoportokban népes mezőnyök rajtoltak és színvonalas versenyeket vívtak a kerékpárosok, itt három aranyat is szereztek a debreceni sportolók.

Az ifjúsági fiúk versenyében elsöprő debreceni siker született, a dobogóra három DKSI-s sportoló állhatott fel. A bajnok az érem és a bajnoki mez mellett elnyerte az idén alapított Horváth János-vándorserleget. A díj névadója az első csabai származású kerékpáros volt, aki válogatott sportolóként szerepelt. 1980–81-ben a DVSC színeiben versenyzett. 38 évesen gyógyíthatatlan betegségben halt meg, és emlékére vándorserleggel tisztelegtek. Az ifjúsági korcsoport győztese egy évig őrizheti a serleget.

HBN

Megyei érdekeltségű eredmények

W13 lány

2. Balogh Sára DSC

U13 fiú

3. Tomka Ézer Sárréti SE/Püspökladány

W15 lány

1. Pusztai Dóra DSC

U15 fiú

3. Csáki Szabolcs KONTENT-DKSI

W17 lány

1. Dobi Lili DSC

2. Jánossy Fanni DSC

5. Németh Bettina KONTENT-DKSI

6. Papp Evelin KONTENT-DKSI

U19 fiú

1. Nagy Bendegúz KONTENT-DKSI

2. Szíjártó Zétény KONTENT-DKSI

3. Sánta Ármin KONTENT-DKSI

5. Holczer Péter KONTENT-DKSI

W19

3. Kovács Korinna DSC

Master2

6. Bálint Péter KONTENT-DKSI

Master3

1. Boros Károly Emil KONTENT-DKSI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában