Atlétika

2020.05.20. 17:46

A fővárosban folytatja az edzéseket a debreceni rúdugró

Klekner Hanga örült, hogy szakemberrel tudott készülni a karanténidőszakban is.

Fotó: Matey István

Újra a fővárosban készül Klekner Hanga, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola (DSC-SI) rúdugrója. A februári fedett pályás országos bajnokságot 430 cm-es egyéni csúccsal megnyerő atléta már évek óta Budapesten készül, de a koronavírus-járvány miatti korlátozások idejére hazaköltözött Debrecenbe.

Heti egyszer

A sportoló a cívisvárosban korábbi edzőjével, Géczi Gergővel, a DSC-SI szakosztályvezetőjével készült a Gyulai István Atlétikai Stadionban az átmeneti időszakban. – Miután elhoztuk a rudaimat a fővárosból, már komplexebb edzést tudtunk végezni – elevenítette fel a Hajdú-bihari Naplónak a 20 éves atléta. – Komoly váltás volt ismét Debrecenben edzeni, de annak nagyon örültem, hogy lehetőségünk adódott együtt készülni Gergővel, sokat jelentett, hogy szakember irányítja személyesen a munkámat a karanténidőszakban is. Mivel sokszor fújt a szél, így a heti három alkalom helyett többször is előfordult, hogy csak egyszer tudtam ugrani, de így is sok mindent át tudtunk venni. Ezekkel az edzésekkel az volt a cél, hogy egyrészt szinten tartsam magam, illetve a technikámon javítsunk, akár a leszúrásban, akár másban az ugrásomon, ami talán kevéssé látványos, de összeadódva sokat számíthat – hangsúlyozta Klekner, aki arról is beszélt, jelenlegi edzőjével, Szabó Dezsővel folyamatos volt a kommunikáció, a korlátozások enyhítése után pedig megbeszélték, mivel kinyitott az MTK-pálya, így visszatér a fővárosba.

Csoportosan

– Természetesen fokozottan odafigyelnek majd az egészségügyi ajánlások betartására, több időpontban, 5-6 fős csoportokban fogunk gyakorolni. Július 27-re van az első verseny elvileg kitűzve, és jó lenne újra együtt gyakorolni, újra felépíteni azt, amit a fedett pályán már megvalósítottunk.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában