kézilabda

2020.01.14. 13:14

Köstner szerint megfelelően feltérképezték az ellenfelet

A debreceniek az ugyancsak az EHF-kupában csoportkörös Siófokot fogadják.

2019.11.12. Győr Győri Audi ETO- Dvsc NB1 női kézilabda Fotó: Csapó Balázs Kisalföld képen: Köstner Vilmos vezetőedző

Fotó: Kisalföld/Dömötör Csaba

A DVSC Schaeffler a szerda-szombat ritmust folytatva az EHF-kupagyőztes Siófok ellen lép pályára szerdán 18 órától a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. Igazi rangadónak számít a találkozó, hiszen a hazaiak az ötödik helyen állnak a bajnokságban, míg a vendégek jelenleg a harmadikok, és csupán két pont választja el egymástól a két gárdát.

Feltérképezték őket

– Gyorsan érkeznek egymás után a mérkőzések, így az a lényeg, hogy megtanuljunk rövid idő alatt hatékonyan felkészülni egy-egy találkozóra. Úgy érzem, sikerült megfelelően feltérképezni a nagyon jó játékosállománnyal rendelkező Siófok csapatát – mondta el Köstner Vilmos vezetőedző.

– A balatoniakat több sérülés is sújtotta az elmúlt időszakban, így kérdés, hogy milyen összeállításban lépnek pályára Debrecenben, azonban mi minden eshetőségre felkészültünk. A mieink közül Jelena Deszpotovics biztosan hiányozni fog ujjsérülése miatt, míg Vámos Petra játéka kérdéses. A szombati EHF-kupamérkőzésen új színt vittek a játékba az eddig kevesebbet pályán lévő játékosok, bízom benne, hogy szerdán is élni tudnak a lehetőséggel – fejezte ki reményeit a rutinos mester.

Egy hét alatt három komoly találkozót vívnak a lányok, hiszen a múlt hét szombaton, a cseh Banik Most ellen győzelemmel abszolvált nemzetközi találkozó után négy nappal, szerdán a Siófok ellen, míg szombaton a német Thüringer HC ellen lép pályára a Loki. A sorozatot sérülések nehezítik, amely újabb feladatot adott a szakmai stábnak és a játékosoknak, ám ezt nagyon jól teljesítettek a hétvégi összecsapáson. Köstner szerint mindkét fél számára nagyon fontos összecsapás lesz a szerdai, hiszen a DVSC célja, hogy még közelebb kerüljön az élmezőnyhöz, míg a vendégek a hőn áhított második hely megszerzésében bíznak.

Mint Köstner is említette, a Siófok bővelkedik a kiváló játékosokban, kezdve a sort a kapusokkal, a világ- és Európa-bajnok Silje Solberggel, valamint a szezon folyamán nagyszerűen védő Szikora Melindával. Sok gondot okozhat továbbá a tapasztalt átlövő Tomori Zsuzsanna, és a horvát válogatott beállós, Katarina Jezic. Három klasszisuk, a spanyol Nerea Pena, a francia Gnonsiane Niombla, valamint a horvát Andrea Kobetic sérülés miatt nem léptek pályára a múlt heti nemzetközi kupamérkőzésen, azonban nem kizárt, hogy ezúttal számíthat rájuk Tod Odvar Moen vezetőedző.

RM

Ingyenesen a meccsre

A 2019/2020-as idényre váltott szurkolói bérlettel rendelkező utasok díjmentesen vehetik igénybe a DKV Zrt. 1-es villamos, 3/3A és 5/5A trolibusz járatait a mérkőzés napján 16 és 22 óra között – közölte a DKV.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában