kosárlabda

2020.01.08. 09:03

A címvédő Szolnok ellen kezdenek a debreceniek

Kisorsolták a kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőinek párosítását kedden.

Fotó: Kovács Péter

Mint ismert, a debreceni Főnix Csarnok ad majd otthont április 2. és 4. között a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupának. A Főnix előzőleg két éve volt az MK helyszíne.

A negyeddöntők párosítása a szövetségben megtartott keddi sorsoláson alakult ki. A magyar szövetség a nemzetközi trendekhez igazodva rendezi meg az MK-t, melyen az NB I. első szakaszának nyolc legjobb csapata vehet részt.

A DEAC kezét nem fogta Fortuna a sorsolás alatt, hiszen Kovács Adrián alakulata rögtön a negyeddöntőben a tavalyi győztes Szolnokkal találja szemben magát. A Szombathely az Alba Fehérvár ellen mérkőzik meg, az Atomerőmű SE az OSE Lions csapatával csap össze, míg a KTE az Egis Körmenddel szemben harcolhatja ki az elődöntőbe kerülést. Mint ismert, a DEAC tavaly történelmi bronzérmet szerzett a kupában.

A Killik László Női Magyar Kupa küzdelmeit Pécsen rendezik március 5. és 7. között, a Lauber Dezső Sportcsarnok legutóbb 2017-ben adott otthont az MK-nak. A címvédő Sopron a DVTK-val küzd meg. Tavaly a nőknél a Sopron nyolcadszor diadalmaskodott.

HBN, MTI

Borítókép: Nehéz negyeddöntő vár Boriszovékra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában