Kézilabda

2019.12.30. 18:07

Szépen zárták az évet

Szünet után még tovább emelte a tempót a DVSC, és nem hagyott kétséget, melyik a jobb csapat.

Gyõr 20191112 Nõi Kézilabda NB1 bajnoki mérkõzés Gyõr DVSC Borgyos Panna Köstner Vilmos Foto: Dömötör Csaba Nemzeti Sport

Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Kovács Anna és Oguntoye Viktória hiányában is magabiztos, 30–18-as győzelemmel búcsúztatat a 2019-es esztendőt a DVSC Schaeffler együttese. Az ismét megtelt Hódos közönsége azt láthatta, hogy a Loki megint lassabban kezdte a mérkőzést, majd fokozatosan belendülve a félidő végére meglépett ellenfelétől. A második játékrészben aztán egy vasi fellángolástól eltekintve szinte csak a Debrecen akarata érvényesült, Köstner Vilmos nyugodt szívvel adhatott lehetőséget a meccskeretbe benevezett valamennyi játékosának. A fiatalok éltek is vele, és nem csak, hogy tartották, még növelték is a különbséget is a két együttes, a végére pontosan egy tucat találatnyi különbséget téve a két alakulat közé. Borgyos Panna kihagyta az ősz jó részét, így a fiatal irányítónak különösen fontos volt, hogy minél több időt tölthessen a pályán.

– Nagyon rosszkor jött a sérülésem, végigcsináltam az alapozást, és az utolsó meccsen eltört a kézközépcsontom – elevenítette fel a Hajdú-bihari Naplónak a 20 éves sokszoros utánpótlás-válogatott játékos. – Sajnos elhúzódott a rehabilitáció, így több ideig tartott a formám visszaszerzése is, viszont a kettős igazolásomat kihasználva vissza tudtam jönni a játékba. Nagyon örültem, hogy nyertünk a Szombathely ellen, ez volt ebben az évben az utolsó hazai meccsünk, mindent megtettünk, hogy megszerezzük a két bajnoki pontot. Az első félidőben nehezebben állt össze a támadójátékunk, de szünet után még inkább felpörögtünk, míg a vasiak elfáradtak, és mi ezt jól kihasználtuk – ismertette.

Bár a legtöbb sportágban a január holtszezonnak számít, a kézilabda nem tartozik ezek közé, a Debrecenre is erőltetett menet vár, heti két meccset játszanak majd a piros-fehérek: hétköznap a hazai, míg hétvégéken majd a nemzetközi porondon kell helyt állniuk, szombaton 15 órától mindjárt a török Kastamonu otthonában.

– Mindig a következő feladatra kell koncentrálni, ez legutóbb a Szombathely elleni bajnoki volt, most pedig már a nemzetközi kupára készülünk. Természetesen mindenki várja már az EHF-kupa csoport küzdelmeit, szeretnénk jól szerepelni, ehhez nagy lökést adhatna egy jó eredmény elérése a félhold országában – nyilatkozta Borgyos Panna.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában