derbi

2019.12.17. 16:00

Messi vagy Benzema? Esélylatolgatás a HTE mesterével

El Clásico: Quirikó Vivien nem merne tenni egyik csapatra sem, annyira kiszámíthatatlan a végkifejlet.

Karim Benzema and Leo Messi during the match between FC Barcelona and Real Madrid CF, played at the Camp Nou Stadium on 06th May 2018 in Barcelona, Spain. Photo: Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto)

Fotó: AFP

Következik a meccs, amely mindig szurkolók millióit tartja izgalomban: szerdán rendezik az idény első El Clásicóját, 20 órától csap össze a Camp Nouban a Barcelona és a Real Madrid (Tv: Spíler2).

Mint ismert, a két csapat eredetileg október végén játszott volna egymással, ám a katalóniai tüntetések miatt elhalasztották a találkozót. A hírek szerint a helyi függetlenségpárti mozgalom, a Tsunami Democratic szerdára ismét tüntetést hirdetett a Camp Nou köré, ettől függetlenül nem akarják újra elnapolni a klasszikust. Úgy hírlik, a Barca és a Real ugyanabban a szállodában tölti majd az összecsapás előtti órákat, és a helyi rendőrség egyszerre kíséri majd a találkozó helyszínére a két csapatot.

Inkább realos

Az El Clásico nem csupán a spanyolokat hozza lázba, a foci iránt rajongó magyaroknak is megdobban a szíve ilyenkor. Quirikó Vivien, az élvonalbeli női futsalbajnokságban szereplő, címvédő Hajdúböszörményi TE vezetőedzője is úgy tervezi, ezt az összecsapást nem hagyja ki.

„Bevallom, különösebben egyik együttesért sem rajongom, igaz, inkább realos vagyok. Ugyanakkor az egymás elleni találkozóikat nem szoktam kihagyni, ezúttal is megnézem, ha tehetem. Független szurkolóként izgalmas összecsapásra számítok, a spanyol foci egyébként is közel áll hozzám, remélem, parázs derbit játszanak a felek” – mondta a korábban legjobb edzőnek is megválasztott Quirikó Vivien.

Forrás: Quirikó Vivien

A rangadó előtt mindkét csapatnak 35 pontja van a La Ligában, jobb gólkülönbsége miatt a Barca az első, a Galaktikusok a második helyen állnak. A góllövőlista élén is hasonló a helyzet, Karim Benzema és Lionel Messi holtversenyben első 12-12 találattal. Benzema egyébként megjegyezte, a Camp Nouban mindig nagyon nehéz játszani.

„Messi és Benzema is remek formában van, szépen termelik a gólokat, de más tekintetben is igen hasonlóan teljesít a két gárda ebben az idényben, már csak emiatt sem mernék fogadni egyik formációra sem”

– mondta a böszörményiek trénere.

Vannak hiányzók

Ernesto Valverde csapatából Ousmane Dembélé hiányzik sérülés miatt, Zinédine Zidane számára pedig Eden Hazard pótlását kell megoldani.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában