OTP Bank Liga

2019.12.16. 13:40

DVSC: továbbra sem tudják a vereség okát

Nem szeretnének megint a kiesés elől menekülni a lokisták, mint pár évvel ezelőtt.

Fotó: Kovács Péter

Ha a labdabirtoklást nézzük, vagy a játék összképét, talán hihetetlennek tűnik a DVSC 4–1-es veresége, amelyet a Kaposvári Rákóczi FC otthonában szenvedett el az OTP Bank Liga 16. fordulójában, múlt szombaton. A kapott és a lőtt gólokon, illetve a végeredményen kívül azonban más nem számít a bajnokságban. Gyakorlatilag végig támadott a Loki a sereghajtó vendégeként, a Rákóczi a számára adódó hat helyzetből négyet értékesített a jó iramú, a debreceni csapat jóvoltából helyzetekben, míg a Kaposvárnak köszönhetően gólokban gazdag mérkőzésen.

A találkozót ezúttal is végigjátszotta a Ferenczi János, a Loki hátvédje. A meccs lefújása után kértük, értékelje a találkozót. – Nem mondanám, hogy a védelemmel voltak igazán problémák. Ha berugdossuk a helyzeteket, egészen más lett volna a meccs. Csapatként kapunk ki, csapatként győzünk. Nem csak a védelmen múlott ez az eredmény. Nyilván ott voltak hibák, és a védelem kapja a gólokat, viszont úgy érzem, hogy az egész csapat benne volt a mai vereségben – fogalmazott Ferenczi, hozzátéve, hogy nagyon mélytalajú pályán játszottak, de ez nem ok a vereségre, hiszen az ellenfélnek is ilyen körülmények között kellett teljesítenie. – Így is megvoltak a helyzeteink, rúghattunk volna több gólt – jegyezte meg.

Ki kell lábalni

Az első gólt a 10. percben egy szöglet után szerezte a Kaposvár, majd a másodikat a lehető legrosszabb időpontban, közvetlenül az első félidő lefújása előtt, 2–0-val tértek pihenőre a csapatok; a második játékrész 5. percében pedig jött a harmadik hazai találat.

– A félidőben megbeszéltük a dolgokat, úgy mentünk ki, hogy találjunk egy gólt az elején. Ehelyett a hazai csapat lőtt még egyet, 3–0 után már nehéz volt a helyzetünk. Hamar tudtunk válaszolni a Rákóczi harmadik góljára, benne volt a játékunkban, hogy feljebb jöhetünk, de kihagytuk a helyzeteket, a Kaposvár pedig a végén még lőtt egyet. Az, hogy mi volt a mostani vereségünk oka, nem tudom megmondani. Az egész őszi szezonunk ilyen volt. Muszáj javítanunk a későbbiekben, hogy ne kapjunk ennyi gólt, mert rengeteget kapunk, ugyanakkor a helyzetkihasználásunk katasztrófa.

„Keressük a módot, hogy miként tudunk kilábalni ebből a helyzetből. Nem szeretnénk megint a kiesés elől menekülni, mint pár évvel ezelőtt.”

– A tavaszra össze kell szednünk magunkat és a felkészülés után egy jobb második idényt produkálni. Most pihenés következik. Remélem, mindenki úgy jön vissza a január 3-án kezdődő felkészülésre, hogy fejben rendben van minden, illetve túltettük magunkat az őszi szezonon. Azon kell lennünk, hogy egy jó tavaszt tudjunk produkálni.

KZS

Borítókép: Ferenczi János bízik benne, szebb tavasz elé néznek

További cikkeink a témában:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában