Tollaslabda

2019.09.29. 16:56

Bombaerős mezőny várható

Két hajdú-bihari tollasozónak is lehet szorítani a nagyszabású viadalon.

Fotó: Pixabay

Hétfőn kezdődik a Junior (U19) Tollaslabda Világbajnokság, ahol a magyar csapatban a legfiatalabbként Tóth Kristóf, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola (DSC-SI) játékosa is pályára lép – írja a klub honlapja. A mintegy két héten keresztül tartó világbajnokságon először a csapatverseny során osztanak érmeket, majd az egyéni- és páros számokat rendezik meg. A 43 ország legjobbjait felvonultató vb-n a mieink először Kazahsztán, majd kedden Spanyolország ellen lépnek pályára. Tóth Kristóf egyéniben és párosban is érdekelt lesz a csapat vb után.

A torna előtt Mátyus Tibor a DSC-SI szakosztályvezetője, egyben a magyar válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozott. „A csoportmeccsek során a kazahok ellen mindenképp győzelmet várok, a spanyolokkal szemben egy esetleges siker viszont meglepetés lenne, de ettől függetlenül szoros, kiélezett összecsapásra számítok. Összességében nagyon erős a mezőny, melyből játéktudásuk alapján az ázsiaiak kiemelkednek. Óriási bravúr lenne, ha az első tízben tudnánk végezni. Mivel a sorsolás csak később derül ki, így az esélyekről nem tudok beszélni. Kristóf jó formában, felszabadultan játszhat, hiszen számára ebben a mezőnyben elsősorban a tapasztalatszerzés a cél.”

A magyar csapat tagja a hajdúszoboszlói Mészáros Petra is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában