Helyi kultúra

2024.04.11. 15:46

Cila néni emlékére szavaltak az adys diákok – videóval

A gyűjteményt a magyar költészet napján tették közzé.

Haon.hu

Cila néni gyászszertartása után megemlékezést tartottak a Debreceni Ady Endre Gimnáziumban – képünk ekkor készült

Forrás: Napló-archív

Szívhez szóló projektbe várták korábban a Debreceni Ady Endre Gimnázium színművész, előadóművész, színészhallgató és drámatagozatos diákjainak a jelentkezését: az iskola február 22-én elhunyt emblematikus tanára, Várhalmi Ilona – vagy ahogy sokan ismerték, Cila néni – emléke előtt verses videógyűjteménnyel szerettek volna tisztelegni az intézményben. „Üzenj egy verssel! Mondd el a lelkednek kedves verset! Mondj egy olyan verset, melyet még Cila nénivel dolgoztatok ki!” – írták akkor az intézmény közösségi oldalán, az elkészült munkákat pedig e-mailben kellett eljuttatni a gimnáziumnak.

Április 11-én, a magyar költészet napján az iskola Facebookja megosztotta a szavalós videók első részét, a gyűjteményt itt lehet megnézni:

Az életének 73. évében elhunyt Várhalmi Ilona az iskola nyugalmazott igazgatóhelyettese, művészeti vezetője, az országosan elismert drámaképzésük elindítója, sikeres működtetője, számtalan tehetség mentora, több országos és városi díj birtokosa (Eötvös József díj, Pro Urbe-díj, Csokonai- díj) volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában