Gyász

2024.03.21. 18:01

Így búcsúztak az Adyban Cila nénitől – fotókkal

Március 21-én, csütörtökön kísérték utolsó útjára Várhalmi Ilonát, a debreceni Ady Endre Gimnázium nyugalmazott igazgatóhelyettesét, művészeti vezetőjét a Debreceni Köztemetőben.

Kosztin Éva

Várhalmi Ilona 2024. február 22-én, életének 73. életévében hunyt el

Forrás: Molnár Péter

Csütörtökön kísérték utolsó útjára Várhalmi Ilonát, a debreceni Ady Endre Gimnázium nyugalmazott igazgatóhelyettesét, művészeti vezetőjét a Debreceni Köztemetőben. Mindenki Cila nénije 2024. február 22-én, életének 73. életévében hunyt el.

A gyászszertartás után az Ady Endre Gimnázium pódiumtermében volt tanítványai, kollégái, iskolatársai, barátai és tisztelői gyűltek össze, hogy egy kötetlen beszélgetésen emlékezzenek meg Cila néniről. Az iskola aulájában az elhunyt pedagógus tiszteletére mécseseket helyeztek ki, és egy vásznon korábbi interjúiból vetítettek bejátszásokat.

Cila néni meghatározó személyisége volt iskolánknak, én 30 évet dolgoztam vele együtt, ebből 19 évet vezetőtársként. Az, hogy az iskolánkat országszerte ismerik, nagymértékben a munkásságának is köszönhető. A mi feladatunk most az, hogy tovább vigyük, amit ő elkezdett

 – fogalmazta meg Dobránszky Sándor, az Ady Endre Gimnázium igazgatója portálunknak a megemlékezésen.

Cila néni életéről korábban itt írtunk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában