Játszva tanultak a gyerekek

2023.07.31. 08:24

Remek programokat kínált a csökmői könyvtárnapközi

B.Kiss Andrea

Forrás: B. Kiss Andrea

Nagyszerű programokkal várta a gyerekeket a csökmői Faluház és Könyvtár július 24-től 28-ig minden délelőtt. A könyvtárnapközi évek óta népszerű lehetőség a nyári szünetre. Bereczkiné Bucsi Éva könyvtáros, a könyvtárnapközi vezetője idén is jó ötletekkel foglalta le azt a tizenhat gyermeket, akik előre jelentkeztek a felhívásra.

Hétfőn kézműveskedéssel töltötték az időt, a foglalkozáson egy helyi nyugdíjas virágkötő, Pataki Jánosné segédkezett. Kidíszítették az intézmény udvarán lévő fákat, illetve mutatós kerti mécseseket készítettek. Kedden közös játék és mesézés volt a program.

Szerdán akadályverseny várta a résztvevőket. Három csapatot alkottak, és öt állomáson teljesítettek feladatokat. Az első állomás a könyvtárban volt, ahol értelmes szavakat kellett kirakniuk időre. A második állomás a Gondozási Központban volt, ahol Hamupipőke után szabadon napraforgót kellett szétválogatni a kukoricától, szintén időre. Az intézmény dolgozói kedvesen, szörppel várták a gyerekeket. A feladatot Magyari Gabriella intézményvezető ismertette. A harmadik állomás a templomban volt, ahol Szabó Gyula tiszteletes a helyhez kapcsolódó fejtörővel és kirakóval készült. A negyedik állomás az óvoda udvarán volt, ahol egy diákönkéntes, Jámbor Kristóf ismertette a feladatot. Nyomozós fejtörő volt, amihez jól kellett ismeri az ábécét. Az ötödik állomáson Szémán Éva, a másik diákönkéntes várta a csapatokat találós kérdésekkel. Mindenki jól szórakozott, és közben nagy sétát is tettek a gyerekek és kísérőik, hiszen megkerülték a faluházat.

Visszatérve a könyvtárnapközi vezetője kihirdette az eredményt: az első a Bajnokok, a második az Oszkár-díjasok, a harmadik a Vonalkód 303 csapata lett.

Mindenki édességet kapott jutalmul.

Csütörtökön közös társasjátékozás volt a program, míg az utolsó napon diafilmet vetítettek, majd a debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtárnak köszönhetően az Ákom-bákom Bábegyüttes műsorát élvezhették a gyerekek. Ez a műsor nyilvános volt, így a könyvtárnapközis gyerekekhez óvodások és más gyerekek is csatlakoztak szülőkkel, nagyszülőkkel együtt. Arra a kérdésre, hogy mi tetszett a heti program közül legjobban, az egyik résztvevő gyerek, Hidi Gyula így válaszolt: „A szerdai nap, amikor sétálunk és feladatokat oldottunk meg. Az nagyon jó volt! Izgalmas és élvezetes feladatok voltak.”

A nyári szünetben lesz még egy könyvtárnapközis hét, augusztus második hetében, amire már megvannak a jelentkezők. Amint azt több szülő is elmondta, illetve az intézmény Facebook-oldalára felírták, nagy segítség nekik, hogy jó helyen tudhatják a gyerekeket, és örülnek a remek programoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában