Emlékezés a néhai alkotóra

2022.11.03. 21:56

Debreceni görög szobrászművésznek nyílt életműtárlata

Hondromatidisz Rigasznak több szobra is díszíti Hajdú-Bihar megyét.

Forrás: Molnár Péter

Hondromatidisz Rigasz szobrászművész Visszatekintés című életmű-kiállításának megnyitóját rendezte meg a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. csütörtökön este, a debreceni Kölcsey Központ Bényi Galériájában.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. A tárlatot Gyurcsek Ferenc Munkácsy-díjas szobrászművész nyitotta meg, s közreműködött Sarantis Mantzourakis buzukiművész.

Hondromatidisz Rigasz szobrászművész (1943, Ptolemais – 1996, Debrecen) készítette egyebek mellett Borsos József mellszobrát, mely Debrecenben a vénkerti Borsos-villa előtt áll. A művész munkája ugyanakkor Hajdúnánáson a Várandós nő című alkotás, valamint Balmazújvároson a II. világháborús emlékmű is.

A most megnyílt, debreceni kiállítás november 24-ig térítésmentesen látogatható a Kölcsey Központ nyitvatartási idejében.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában