Videóval

2022.06.14. 13:15

Hegyi mentőkre is szükség volt az első DOROGI-klip forgatásán

Extrém körülmények között, érintetlen helyen készült a Néhány fényes gomb című dal videója.

Forrás: DOROGI

Már sokadik klipjét mutatja be a többszörös platina- és aranylemezes Dorogi Péter, mégis ez az első DOROGI-klip. Mint ismert, a debreceni születésű zeneszerző-énekes, aki a tavaly feloszlott Intim Torna Illegál frontembere volt, az idei évtől új formációban, új zenészekkel, DOROGI néven lép színpadra. Februárban jelent meg az első DOROGI-dal, Néhány fényes gomb címmel, amelyhez az erdélyi Madarasi-Hargitán és Hargitafürdő hófödte csúcsain, extrém körülmények között forgott a most megjelenő klip – olvasható a zenekar közleményében.

Fantáziavilág az égbolt festővásznán

A Néhány fényes gomb című dal és a hozzá készült klip Dorogi Péter számára fontos értékeket és az életében meghatározó mérföldköveket jelenít meg. A lírai hangvételű dal a zeneszerző érzelmesebb énjét mutatja meg számunkra. „A klipben központi szerepet kapnak a felhők, az égbolt, ami számomra mindig egy talányos világ, ugyanakkor megnyugtató és benne van minden. Ha épp szomorú vagyok, vagy, ha vidám, nekem mindig sokat jelent az égre pillantani. Nappal a felhők, éjszaka a csillagok visznek kalandtúrára, beindítják a fantáziámat, és sok dalomban nyerek ihletet onnan, nem csoda hogy oly sok szerzeményemben szerepel az univerzum. Mai napig ámulattal csodálom a felénk táruló mindenséget, ami olyan, mint egy festővászon, azt látsz bele, amit akarsz. Ezt a fantáziavilágot akartam megmutatni a klipben!” – nyilatkozta Dorogi Péter.

Extrém körülmények között, ember nem járta helyen készült a klip

A klipforgatás különleges helyszínen zajlott, Erdélyben, a Madarasi-Hargita és Hargitafürdő hófödte hegycsúcsai között. A munka igazán kalandosra sikeredett, hiszen Dorogi Péter és a stáb érintetlen tájakon vette fel a kliphez a videóanyagokat. Lánctalpas hójáró járművekkel jutottak fel a hegyekre, ahonnan tovább már gyalog, sílécekkel és sítalpas speciális cipőkben hódították meg a csúcsokat. Nem volt veszélytelen a vállalkozás, hiszen nem a megszokott síútvonalakon, hanem érintetlen hófödte hegyoldalakon zajlott a forgatás. 

Többször szakadt be alattunk a jeges-havas talaj, volt olyan, hogy a vállamig merültem a hóban. Nagyon hálás vagyok a helyi hegyi mentőknek, akik szintén ott voltak velünk a forgatás alatt. Szükségünk is volt rájuk, hiszen ők mentettek ki minket, úgyhogy nagy köszönettel tartozom nekik!

 – mesélte az énekes.

A klipben Dorogi Péter a környék legmagasabb, érintetlen hegycsúcsain zenél. A stáb pedig a környező magaslatokról filmezte az énekest, illetve drónnal, légi felvételeket is készítettek. A látványos felvételeknek köszönhetően a Hargita és környékének lenyűgöző természeti kincsei tárulnak elénk. „Kiültem egy nagyon magasan lévő szikla szélére, lelógattam a lábam, és csak játszottam önfeledten, leírhatatlan érzés volt ott! Aztán jött egy széllökés, ami megingatott, és ösztönösen megkapaszkodtam a mellettem lévő bokrokban, és utána láttam, hogy egy kb. három cm átmérőjű ágat fogok. Vicces volt, de megtartott!” – tette hozzá Dorogi Péter.

A klipet az erdélyi What’s In The Box Production készítette, a rendező Márton László, az operatőr Sáji Róbert volt.

A napokban egyébként Hajdú-Biharban zenél a DOROGI: szombaton Hajdúszoboszlón, a szabadtéri színpadon.adnak koncertet.

 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában